BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Χωρίς εγγυητική το πριμ Νέων Αγροτών με τη νέα ΚΑΠ;

Ευκολότερη θα γίνει η πρόσβαση των Νέων Αγροτών στο πριμ πρώτης εγκατάστασης που λαμβάνουν όταν εντάσσονται στο σχετικό πρόγραμμα, με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Χωρίς εγγυητική το πριμ Νέων Αγροτών με τη νέα ΚΑΠ;

3
0

Σύμφωνα με όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, «μέσα από τον κανονισμό της νέας ΚΑΠ, θα δοθούν στους νέους προκαταβολές χωρίς την ανάγκη εγγυητικών επιστολών για να βοηθήσουμε μ’ ένα αρχικό κεφάλαιο κίνησης».

Όσον αφορά το πρόγραμμα Νέων Αγροτών που αναμένεται να προκηρυχθεί το φθινόπωρο, δίνονται προφορικές, μέχρι τώρα, διευκρινίσεις, ότι δεν θα χρειαστεί η δήλωση ΟΣΔΕ του 2014, αλλά μπορεί να προσκομιστεί όταν και όποτε αυτή συμπληρωθεί (την επόμενη χρονιά δηλαδή). Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν να έχουν δεσμεύσει από φέτος εκτάσεις οι Νέοι Αγρότες, αφού ήδη έχουν γίνει από τους «παλιούς» οι φετινές δηλώσεις.

Εγκύκλιος για πληρωμή
Διευκρινιστική εγκύκλιο για τους ελέγχους με τους οποίους θα δίνεται η έγκριση για την πληρωμή της β΄ και γ΄ δόσης εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αφορά, βεβαίως, όσους δικαιούχους πήραν το πριμ πρώτης εγκατάστασης με την προκήρυξη του 2009. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο διοικητικός έλεγχος των αιτήσεων πληρωμής που περιέχουν «Ειδική Μελέτη Κατάδειξης Επίτευξης των Συμβατικών Υποχρεώσεων» με την οποία καταδεικνύεται η επίτευξη των συμβατικών υποχρεώσεων κατά το προηγούμενο της υποβολής αίτησης πληρωμής έτος, πραγματοποιείται βάσει της εξατομίκευσης της Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης (ΕΔΕ) του έτους επίτευξης των συμβατικών υποχρεώσεων. Ο διοικητικός έλεγχος των αιτήσεων πληρωμής ολοκληρώνεται μετά και την υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων (επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, αδειοδότησης κτηνοτροφικής εγκατάστασης κ.τ.λ.).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία