BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Απαραίτητη η εξοφλητική απόδειξη για την τελική δόση Σχεδίου Βελτίωσης

Υπεύθυνη Δήλωση, με την οποία ο επενδυτής αναφέρει ότι δεν χρωστά σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, παραστατικά όπου θα αναγράφεται ο αριθμός σειράς και μια σειρά από άλλα στοιχεία για τον εξοπλισμό που αγόρασε, καθώς και εξοφλητική απόδειξη που θα αποδεικνύει την αγορά ενός συγκεκριμένου υλικού ή μηχανήματος, είναι μερικά από τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την τελική δόση εξόφλησης ενός Σχεδίου Βελτίωσης.

Απαραίτητη η εξοφλητική απόδειξη για την τελική δόση Σχεδίου Βελτίωσης

1
0

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της 7ης Απριλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσοι επενδυτές έλαβαν έγκριση και προχώρησαν στην υλοποίηση του Σχεδίου Βελτίωσης, έχουν υποχρέωση να συγκεντρώσουν μία σειρά από δικαιολογητικά για να λάβουν όλα τα χρήματα της επιχορήγησης.

Να θυμίσουμε ότι αυτή την περίοδο οι περισσότεροι επενδυτές βρίσκονται στο στάδιο της χρηματοδότησης για την προκαταβολή του Σχεδίου ή της πρώτης δόσης. Υπάρχουν όμως και κάποιοι επενδυτές που ήδη έχουν λάβει την προκαταβολή και έχουν προχωρήσει αρκετά ώστε να είναι σε θέση να καταθέσουν φάκελο με αίτημα την εξόφλησή τους.

Ειδικά για τις εξοφλητικές αποδείξεις, η εγκύκλιος αναφέρει:

«1. Η πιστοποίηση της πληρωμής γίνεται με την υποβολή της απόδειξης είσπραξης ή της εξοφλητικής βεβαίωσης του προμηθευτή, η οποία αποτελεί το παραστατικό εξόφλησης που καταχωρείται στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Η ένδειξη «εξοφλήθη» πάνω στα τιμολόγια δεν τεκμηριώνει εξόφληση και δεν αντικαθιστά την εξοφλητική απόδειξη.

2. Τα αποδεικτικά της τράπεζας (καταθετήρια, φωτοτυπίες επιταγών, αντίγραφα λογαριασμών, κ.λπ.) χρησιμοποιούνται και απαιτούνται για την τεκμηρίωση του τρόπου πληρωμής τιμολογίων ποσού άνω των 3.000 ευρώ και επισυνάπτονται με τις σχετικές εξοφλητικές αποδείξεις. Τα αποδεικτικά της τράπεζας δεν καταχωρούνται.

3. Απαιτείται ο συσχετισμός της εξόφλησης με τις επενδυτικές δαπάνες με την αναγραφή των στοιχείων των τιμολογίων και των μέσων εξόφλησής τους στις εξοφλητικές αποδείξεις.»

 

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση: Διευκρινήσεις ΥΠΑΑΤ σχετικά με τα Σχέδια Βελτίωσης.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία