BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Παράταση για την υλοποίηση Σχεδίων Βελτίωσης

Στους 24 µήνες µετά την ηµεροµηνία ένταξης στο µέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης επεκτείνεται το διάστηµα που έχουν στη διάθεσή τους οι δικαιούχοι για να υποβάλουν αίτηµα πληρωµής της ενίσχυσης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράταση για την υλοποίηση Σχεδίων Βελτίωσης

16
0
Πρόκειται για δικαιούχους που υπέβαλαν τον φάκελό τους µέχρι τις 20 Ιουλίου του 2011 και πήραν τις εγκρίσεις µέσα στο 2013

Ο λόγος που δίνεται παράταση έξι µηνών σε σχέση µε τους όρους της προκήρυξης, είναι το γεγονός ότι πολλοί δικαιούχοι του προγράµµατος δυσκολεύονται να βρουν χρηµατοδότηση. Σύµφωνα µε τον ειδικό γραµµατέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδοµών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ∆ηµήτρη Ιατρίδη, που υπογράφει και τη σχετική εγκύκλιο, το Ταµείο Αγροτικής Επιχειρηµατικότητας δεν έχει αποδώσει τα αναµενόµενα αποτελέσµατα.

«Μέχρι στιγµής έχουν εγκριθεί από την αρµόδια τράπεζα περίπου 4 εκατ. ευρώ σε δάνεια, ενώ υπάρχουν ακόµα πολλοί φάκελοι επενδυτών-αγροτών που περιµένουν έγκριση και είναι υπό εξέταση από τους υπαλλήλους της τράπεζας. Συνολικά, δεν πιστεύω ότι θα εγκριθούν πάνω από 30 εκατ. ευρώ κι αυτό γιατί υπάρχουν προβλήµατα µε τα δικαιολογητικά που ζητά η τράπεζα».
Ανεξάρτητα από το αν οι δικαιούχοι βρουν τη χρηµατοδότηση ή όχι, σκοπός της εγκυκλίου είναι µέσα στο διάστηµα των 24 µηνών να υλοποιήσουν το Σχέδιό τους και να υποβάλουν τα σχετικά παραστατικά (τιµολόγια αγοράς µηχανήµατος κ.ά.) στο υπουργείο για να µπορέσουν να λάβουν την επιδότηση
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία