BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Στα μικρά Σχέδια Βελτίωσης με τη νέα προκήρυξη οι χοιροτροφικές μονάδες

Την ένταξη των χοιροτροφικών μονάδων στα Σχέδια Βελτίωσης μέσα από ευέλικτες δράσεις ώστε οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να μπορούν να ενισχυθούν με το ακριβές ποσό της επένδυσης που θέλουν να πραγματοποιήσουν, δρομολογεί τη υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η κοπριά που παράγει ρεύμα  στην Ημαθία

3
0

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με εκπροσώπους χοιροτροφικών μονάδων, επέρχεται έτσι μια ουσιαστική αλλαγή στα Σχέδια Βελτίωσης, ώστε να μπορούν να ενισχύονται οι παραγωγοί για τμήμα της επένδυσης που θέλουν να κάνουν στις μονάδες τους χωρίς να υποβάλουν αναγκαστικά φάκελο για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους. Με τον τρόπο αυτό οι παραγωγοί θα μπορούν να καλύψουν την ίδια συμμετοχή πολύ πιο εύκολα. Η πρώτη προκήρυξη για τα «ευέλικτα» Σχέδια Βελτίωσης θα δημοσιευτεί στις αρχές του 2015.

Ο υπουργός δεσμεύεται να θέσει άμεσα στα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και ΥΠΕΚΑ) το ζήτημα των κόκκινων δανείων που δόθηκαν σε χοιροτρόφους με εγγύηση του Δημοσίου και τη μείωση του κόστους ρεύματος, ενώ προωθούνται τα εξής:

  • Δημιουργείται ηλεκτρονική κτηνιατρική βάση μητρώου παραγωγών στο οποίο θα ενταχθούν με δήλωσή τους και οι χοιροτρόφοι. Ικανοποιείται έτσι ένα χρόνιο αίτημα του κλάδου.
  • Ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της ποιοτικής ταξινόμησης κρέατος από τα σφαγεία που διαθέτουν εγκεκριμένο σύστημα ποιοτικού ελέγχου.
  • Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για παράνομες ελληνοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τη σήμανση της χώρας προέλευσης, και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σύμφωνα με τις σχετικές ενωσιακές και εθνικές διατάξεις.

    «Η χοιροτροφία είναι ένας αδικημένος κλάδος, ο οποίος όμως έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω η συρρίκνωσή του τομέα από τα γνωστά διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει» δήλωσε ο υπουργός.

    Σχόλια (0)
    Προσθήκη σχολίου
    ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
    Σχόλιο*
    χαρακτήρες απομένουν
    * υποχρεωτικά πεδία

    News Wire

    Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία