BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Συνολικά 10 εκατ. για Σχέδια Βελτίωσης στην Τριφυλία

Στην Τριφυλία έχουν υλοποιηθεί πάνω από 40 σχέδια, πάνω από το 50% των προτάσεων που υποβλήθηκαν.

Συνολικά 10 εκατ. για Σχέδια Βελτίωσης στην Τριφυλία

0
0

Από την περιοχή της Τριφυλίας έχουν απορροφηθεί πάνω από 10 εκατ. ευρώ, εκ των 84 εκατ. που έχουν πληρωθεί μέσα στο 2014, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΑΟΚ της περιοχής, τα οποία αφορούν κατά βάση τα θερμοκήπια.

Η περιοχή επιδεικνύει μεγάλη απορροφητικότητα πόρων, τη στιγμή μάλιστα που το πρόγραμμα προχωρά με αργούς ρυθμούς λόγω έλλειψης ρευστότητας και γραφειοκρατίας, και τα 4 στα 5 σχέδια είναι κολλημένα.

Πιο συγκεκριμένα από τα 84 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί μέχρι τώρα σε όλη την επικράτεια, μέσα από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας για τα σχέδια που έχουν ήδη υλοποιηθεί και πληρωθεί, στην περιοχή έχουν καταλήξει πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διευθυντής της υπηρεσίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, στην Τριφυλία έχουν υλοποιηθεί 40 και πλέον σχέδια, δηλαδή πάνω από το 50% των προτάσεων που υποβλήθηκαν, όταν -όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα- σε πανελλήνιο επίπεδο από τα 6.371 εγκεκριμένα σχέδια βελτίωσης συνολικού προϋπολογισμού 908 εκατ. ευρώ έχουν ολοκληρωθεί μόνο τα 910 με προϋπολογισμό 84 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει, υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ότι η περιοχή έχει απορροφήσει το 12% του συνολικού ποσού που έχει δοθεί σε επίπεδο χώρας. Συνεχίζουμε, είπε, την υλοποίηση και άλλων σχεδίων και στις αρχές του 2015 θα ολοκληρωθούν και άλλα. Αυτό που έχει σημασία όπως τόνισε είναι ότι «στην περιοχή υπάρχουν νέοι και δραστήριοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται να επενδύσουν, και από την άλλη η υπηρεσία μας παρά το λιγοστό προσωπικό της κινείται με γρήγορους ρυθμούς».

Όσον αφορά τις επενδύσεις που έχουν, αυτές όπως είπε ο διευθυντής αφορούν κατά βάση τον δυναμικό κλάδο της περιοχής που είναι ο κλάδος των θερμοκηπίων, τις έγγειες βελτιώσεις και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων. Οι μεγαλύτερες επενδύσεις έχουν γίνει στην περιοχή των Φιλιατρών και στη συνέχεια στους Γαργαλιάνους και την Τερψιθέα Επιπλέον, μέσα από το Μέτρο 123Α έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ που αφορούν τον τομέα της μεταποίησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία