BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Λίγες ώρες ακόμα για τροποποιήσεις φακέλων στα Σχέδια Βελτίωσης

Λήγει σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου η προθεσμία για την τροποποίηση των υποβληθέντων φακέλων Σχεδίων Βελτίωσης για όσους δικαιούχους θέλουν να υποβάλουν αίτημα πρώτης πληρωμής έως τις 30 Ιουνίου 2015, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας κοινοτικών πόρων Χαράλαμπος Κασίμης και αφορά την επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων.

Λίγες ώρες ακόμα για τροποποιήσεις φακέλων στα Σχέδια Βελτίωσης

1
0

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο όσοι έλαβαν προκαταβολή και έχουν εγκριθεί μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 πρέπει απαραίτητα να υποβάλλουν αίτημα πρώτης πληρωμής μέχρι 30 Ιουνίου 2015, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση χάνουν την εγγυητική επιστολή.

Επιπλέον σύμφωνα με την εγκύκλιο τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν είναι τα εξής:

-  Δικαιούχοι που εγκρίθηκαν από την 1η Οκτωβρίου 2014 και έπειτα έχουν ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήματος προκαταβολής την 14η Σεπτεμβρίου 2015, ενώ στην ατομική τους απόφαση έγκρισης (βλέπε άρθρο 1 της αριθ. 26610/19.12.2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3554)) αναγράφεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής του πρώτου αιτήματος πληρωμής.

- Για όλους τους δικαιούχους ανεξάρτητα της ημερομηνίας έκδοσης της ατομικής απόφασης έγκρισης και της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής του πρώτου αιτήματος πληρωμής, η καταβολή της δημόσιας ενίσχυσης για την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου δεν μπορεί να είναι μεταγενέστερη της 31ης Δεκεμβρίου 2015 και συνεπώς θα πρέπει τα αντίστοιχα αιτήματα πληρωμής να έχουν υποβληθεί σε χρόνο εύλογο ώστε να έχει γίνει δυνατή η πιστοποίηση των επενδύσεων, ο διοικητικός έλεγχος και η προώθηση του αιτήματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα και με τα οριζόμενα στο εγκεκριμένο ΠΑΑ 2007-2013 επιλέξιμες για συγχρηματοδότηση είναι όσες δαπάνες καταβληθούν από τον Οργανισμό μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015.

Τέλος η εγκύκλιος σημειώνει το εξής:

Προκειμένου να τηρηθούν τα παραπάνω χρονοδιαγράμματα και με δεδομένο ότι η ανάγκη για την αύξηση των απορροφήσεων των κοινοτικών κονδυλίων τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι επιτακτική, παρακαλούμε για την εντατικοποίηση των προσπαθειών σας ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι ενδιαφερόμενοι για την αναγκαιότητα επίσπευσης της υλοποίησης των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων.

Αναλυτικά η εγκύκλιος με Θέμα: «Επίσπευση διαδικασίας ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία