BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Ως 5 Νοεµβρίου οι φάκελοι για «µισά» Σχέδια

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν όλοι οι δικαιούχοι αίτηµα αποπληρωµής στα Σχέδια Βελτίωσης χωρίς να έχουν υλοποιήσει το σύνολο των εγκεκριµένων δαπανών, επισηµαίνει µε νέα του εγκύκλιό ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χαράλαµπος Κασίµης, µε σκοπό να έχουν πληρωθεί µέχρι τέλους του έτους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Ως 5 Νοεµβρίου οι φάκελοι για «µισά» Σχέδια

2
0
Η εν λόγω εγκύκλιος αφορά, τις περιπτώσεις που ο δικαιούχους έχει ήδη υποβάλει ένα ή δύο αιτήµατα πληρωµής, δεν έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση του εγκεκριµένου επενδυτικού σχεδίου, αλλά αποφασίζει να «κλείσει» την επένδυσή του, µε σκοπό ο φάκελός του να οριστεί ως «ολοκληρωµένος» και να του καταβληθούν όλες οι δόσεις

Για τις περιπτώσεις βέβαια, που για ένα επενδυτικό σχέδιο, προκειµένου να ολοκληρωθεί, απαιτείται τροποποίηση, αυτές (οι τροποποιήσεις) µπορούν να οριστικοποιούνται από το µηχανογραφικό σύστηµα σε επίπεδο µελετητή ή δικαιούχου µέχρι τις 5 Νοεµβρίου και µέσα σε δύο εργάσιµες ηµέρες από την παρέλευση της ανωτέρω ηµεροµηνίας.

Πιστοποίηση ολοκλήρωσηςΑναλυτικότερα σύµφωνα µε την εγκύκλιο (Α.Π 19846, 21/10/2015) αναφέρονται τα εξής
Για τις περιπτώσεις που ο δικαιούχος έχει ήδη υποβάλει ένα ή δύο αιτήµατα πληρωµής, δεν έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση του εγκεκριµένου επενδυτικού σχεδίου αλλά αποφασίζει να µην προχωρήσει στην υλοποίηση περαιτέρω επενδύσεων, δίνεται η δυνατότητα να πιστοποιηθεί η ολοκλήρωση της υλοποίησης του σχεδίου εφόσον βέβαια πληρούνται συγκεκριµένες προϋποθέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση ο δικαιούχος, καταθέτει αίτηµα ολοκλήρωσης του επενδυτικού του σχεδίου χωρίς την υποβολή αιτήµατος πληρωµής, το οποίο συνοδεύεται από τεχνική έκθεση υπογεγραµµένη από τον αρµόδιο συντάκτη και τον δικαιούχο στην οποία αναφέρονται
  • Οι επενδύσεις που τελικά δεν θα υλοποιήσει.
  • Τεκµηρίωση ότι οι επενδύσεις που υλοποιήθηκαν προσαρµόζονται λειτουργικά στις συνθήκες και στις δραστηριότητες της γεωργικής του εκµετάλλευσης.
  • Τεκµηρίωση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις επιλεξιµότητας του Μέτρου και πιο συγκεκριµένα ότι οι επενδύσεις που τελικά δεν υλοποιούνται δεν επηρεάζουν αρνητικά τα σηµεία που ελήφθησαν υπόψη κατά τη διαδικασία αξιολόγησης και γνωµοδότησης (ενδεικτικά, δεν επηρεάζεται η δυναµικότητα και η λειτουργικότητα της εκµετάλλευσης, δεν θίγεται η τήρηση των εθνικών και κοινοτικών προδιαγραφών, δεν πέφτει η βαθµολογία κάτω από την ελάχιστη αποδεκτή, δεν µειώνονται οι ΜΑΕ κάτω από τις ελάχιστες αποδεκτές κ.λπ.).
Με το σχετικό αίτηµα συνυποβάλλονται όλα τα νοµιµοποιητικά δικαιολογητικά που προβλέπονται για την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου
Οι Επιτροπές Παρακολούθησης των ∆ΑΟΚ εξετάζουν το σχετικό αίτηµα. Εφόσον απαιτείται πρέπει να πραγµατοποιείται και η επιτόπια επαλήθευση, η οποία ενδεχοµένως δεν έχει πραγµατοποιηθεί κατά τον έλεγχο του αιτήµατος πληρωµής (π.χ. σε περιπτώσεις που το πρώτο αίτηµα πληρωµής ήταν µικρότερο του 40% του σχεδίου).
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία