BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Καταπιστευτικός λογαριασμός αντί εγγυητικών

Στο χέρι των προμηθευτών (μηχανηματάδες κα.) θα πηγαίνει η προκαταβολή για εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια με βάση το νέο σχεδιασμό των διαχειριστικών αρχών, έτσι ώστε να μην χρειάζονται εγγυητικές επιστολές, όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη 24 Μαρτίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Wine Trails.

Καταπιστευτικός λογαριασμός αντί εγγυητικών

0
0

Ακόμα, διαβάστε σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας, για την κρυφή μοιρασιά στο Εθνικό Απόθεμα. Μέχρι και τριπλασιασµό της µοναδιαίας αξίας των δικαιωµάτων για νέους και νεοεισερχόµενους στο αγροτικό επάγγελµα, µπορεί να φέρει η επικείµενη κατανοµή ενισχύσεων άνω των 50 εκατ. ευρώ από το Εθνικό Απόθεµα. Ωστόσο, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και του ΟΠΕΚΕΠΕ τηρείται σιγή ιχθύος επί του θέµατος.

Ενημερωθείτε για τους τευτλοπαραγωγούς που μπαίνουν στον... Τειρεσία. Σε τραγικό οικονοµικό αδιέξοδο και αντιµέτωποι µε τον Τειρεσία βρίσκονται πλέον εκατοντάδες τευτλοκαλλιεργητές που εµπιστεύθηκαν την Ελληνική Βιοµηχανία Ζάχαρης, ωστόσο  παραµένουν απλήρωτοι για την παραγωγή της περασµένης χρονιάς, όπως αποκαλύπτει η Agrenda.

Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής: 

Επικαιρότητα

Άδειες κυκλοφορίας όλο το χρόνο για τα κινητά σιλό ετοιµάζει το υπουργείο

Φθάνουν τα πρώτα ραβασάκια για δικάσιµους στους µπλοκατζήδες

 

Επενδύσεις

Με έκπτωση 8 έως 10% στα εφόδια η Κάρτα Αγρότη της Πειραιώς

Η ελληνική επανάσταση των αυτόµατων πωλητών τροφίµων

 

Εμπορεύματα

Ξεπέρασε τα 3,30 ευρώ το ελαιόλαδο στη Λακωνία και συνεχίζει

Αυξηµένες τιµές για το αγγούρι, που ήταν χαµηλά, φέρνει το Καθολικό Πάσχα

 

Editorial

Είναι καιρός τώρα που τα πράγµατα έχουν πάρει στραβό δρόµο, φθάνει όµως κάποια στιγµή που το κόστος αυτής της κακοδιαχείρισης, κυρίως από την πλευρά της Πολιτείας, µετριέται µε ανθρώπινες ζωές.

Χωρίς καµιά διάθεση κινδυνολογίας, τα τραγικά έως και θλιβερά συµβάντα που καταγράφονται το τελευταίο διάστηµα σε πολλές αγροτικές περιοχές είναι µόνο η κορυφή του παγόβουνου. Θλιβερότερο βέβαια όλων, το τραγικό τέλος που έβαλε στη ζωή του ο κτηνοτρόφος από τη Θεσπρωτία το βράδυ της περασµένης ∆ευτέρας, καθώς, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, λύγισε ο άνθρωπος, από τις µεγάλες οικονοµικές υποχρεώσεις που του άφησε η µη πληρωµή του από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τον περασµένο χρόνο.

Είναι βέβαιο ότι εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται αυτό τον καιρό αντιµέτωποι µε ανάλογα µεγάλα οικονοµικά αδιέξοδα, στις περισσότερες µάλιστα των περιπτώσεων χωρίς δική τους ευθύνη. Χαρακτηριστική η ακόλουθη επιστολή τευτλοπαραγωγού από την Πιερία που απευθύνεται τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύµβουλο της Ελληνικής Βιοµηχανίας Ζάχαρης Γιώργο Λάντζα (george.lantzas@gmail.com) τονίζοντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

 «Ονοµάζοµαι Γκαϊτατζή Ελένη του Νικολάου, παραγωγός ζαχαρότευτλων από Αιγίνιο Πιερίας µε ΑΦΜ (διαθέσιµο). Έχουν εξαντληθεί όλα τα οικονοµικά µου περιθώρια από καιρό  µε συνέπεια να βρίσκοµαι στη δυσάρεστη θέση και ένα βήµα πλέον πριν από ένα οικονοµικό όλεθρο. Και τι εννοώ: Με ακάλυπτη επιταγή (εµπλοκή µου στον Τειρεσία για πρώτη φορά στη ζωή µου), µη φορολογικής απόδοσης ΦΠΑ προς ∆ηµόσιο (δικού σας τιµολογίου), εµπλοκής µου σε φορολογική ενηµερότητα, πιστωτές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Παρακαλώ να µεριµνήσετε έστω και για τη µερική εξόφληση της οφειλής σας προς εµένα για τους λόγους που σας προανέφερα.

Και επειδή όλα τα παραπάνω  έχουν προκύψει από δική σας αποκλειστικά υπαιτιότητα, εφόσον δεν µε αποπληρώσατε ακόµη έως και σήµερα και ενώ εξακολουθείτε να αφήνετε την όλη κατάσταση να εξελιχθεί  σε µεγάλη κοροϊδία και να καταλήξει τελικά σε απάτη εις βάρος µου, επιφυλάσσοµαι παντός νόµιµου δικαιώµατός µου κατά παντός υπευθύνου, κυρίως της ηγεσίας και εσάς προσωπικά που εκπροσωπείται  τη βιοµηχανία και όλων όσων συνέβαλλαν στο να «προσηλυτίσουν» σε αλλαγή καλλιέργειας  και να εγκλωβίσουν τελικά  ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ παραγωγούς σε οικονοµική απόγνωση».  

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία