BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Τα απλήρωτα Σχέδια βγάζουν εκτός 20% των Νέων του 2009

Εκτός μάχης έθεσαν το 20% των κτηνοτρόφων που μπήκαν στο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών του 2009, αφενός η αλλαγή του πριμ από 40.000 σε 20.000 ευρώ και αφετέρου οι τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές των Σχεδίων Βελτίωσης για όσους θέλησαν να φτιάξουν στάβλους. Μάλιστα, χαριστική βολή αποτέλεσε η εμφάνιση των ζωονόσων.

Τα απλήρωτα Σχέδια βγάζουν εκτός 20% των Νέων του 2009

6
1
Ενδεικτικές του εν λόγω προβλήματος είναι οι δηλώσεις του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Παναγιώτη Μπαξεβανίδη, στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο οποίος ανέφερε πως για τα Σχέδια Βελτίωσης που ξεκίνησαν το 2011, σημειώθηκε καθυστέρηση τουλάχιστον δύο ετών και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές τους, με αποτέλεσμα ένα ποσοστό 20% των κτηνοτρόφων να μην μπορούν να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους.

«Αναπόφευκτα θα προχωρήσουν σε απένταξη από το πρόγραμμα, επιστέφοντας τα χρήματα που πήραν το 2009» πρόβλεψε ο κ. Μπαξεβανίδης, σημειώνοντας ότι πολλοί είναι οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και έφυγαν στο εξωτερικό

«Αναγκαστικά γίνεται καταλογισμός στην Εφορεία. Ειδικότερα, από ένα σύνολο 800 κτηνοτρόφων για 60 κτηνοτρόφους έγινε καταλογισμός στην Εφορεία καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, για παράδειγμα να διατηρούν το ζωικό τους κεφάλαιο ή τη φυτική τους παραγωγή για μια δεκαετία κάτι το οποίο δεν έγινε. Εγκατέλειψαν αυτό το χώρο ψάχνοντας, ίσως, για κάτι καλύτερο» ανέφερε.

Άδεια σταβλισμού για πληρωμή Σχεδίων

Η υπερβολική καθυστέρηση στην έκδοση αδειών για τη λειτουργία ποιμνιοστασίων δημιούργησε επιπλέον προβλήματα. «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα γραφειοκρατίας. Αν δεν φτιάξουν στάβλο αυτοί που έχουν ενταχθεί σε ζωικά σχέδια, δυστυχώς θα απενταχθούν» δήλωσε σημειώνοντας με νόημα πως οι διοικητικοί έλεγχοι μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ αναδεικνύουν αυτά τα κενά. «Μέχρι τον Οκτώβριο, όσοι έχουν κενό, θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις εργασίες που απαιτούνται και να μας φέρουν την άδεια» επισήμανε.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

29-07-2016 09:03Neos agrotis

Αγκρονιουζ μπραβο για το θεμα δεν ειναι μονο το πριμ που μειωθηκε ουτε τα απληρωτα σχεδια ειναι κ οτι δεν δωθηκαν δικαιωματα στους νεους του 09 ολα αυτα μαζι με τη δεκαετη δεσμευση καταδικασαν μια γεννια νεων ανθρωπων καντε ενα αφιερωμα για το προγραμμα αυτο ρωτηστε την πενα κ τις ενα το υπουργειο.κατεστημενα συμφερωντα αριστερων κ δεξιων αγροτοπατερων κ ψηφοθηρια απο το υπουργειο οδηγησαν σ αυτο το χαλι αυτο το προγραμμα.συντομα το θεμα θα φτασει στον εισαγγελεα εχουμε κ τις δικες μπροστα για το πριμ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία