BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Έως 90% στα Σχέδια μόνο Νέων και Ομάδων

Συνολικά 14.760 αιτήσεις δέχτηκαν οι διαχειριστικές αρχές στα πλαίσια του Μέτρου των Νέων Γεωργών, όπως ανέφερε στην οµιλία του ο γενικός γραµµατέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπος Κασίµης, στην εκδήλωση-θεσμό την οποία διοργάνωσαν ο όµιλος Green Box και η Agrenda, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Έως 90% στα Σχέδια μόνο Νέων και Ομάδων

2
0
Από αυτούς, αναµένεται να γίνουν δεκτοί, σύµφωνα µε υπολογισµούς, γύρω στους 12.000 Νέους, µε τους υπόλοιπους υποψηφίους είτε να απορρίπτονται επειδή δεν πιάνουν τα κριτήρια, είτε να εντάσσονται ως «επιλαχόντες». Ενδεχοµένως, οι επιλαχόντες, δηλαδή όσοι πιάνουν τα κριτήρια αλλά έχουν σχετικά χαµηλή βαθµολογία, να µπορέσουν να ενταχθούν στο Μέτρο, εφόσον υπάρξει κάποια αύξηση των κονδυλίων


Από το 75% στο 90%Ανεβαίνει το ποσοστό ενίσχυσης µέχρι 90% σε Σχέδια Βελτίωσης µόνο από Νέους Αγρότες και Οµάδες Παραγωγών, ανακοίνωσε από το βήµα του συνεδρίου ο Νίκος Μανέτας, Προϊστάµενος της Ειδικής Υπηρεσίας ∆ιαχείρισης, των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως ανέφερε στην παρουσίασή του, ο κ. Μανέτας, οι τελευταίες εξελίξεις στα Σχέδια Βελτίωσης, θέλουν το ποσοστό ενίσχυσης να ανεβαίνει κατά 20% για συγκεκριµένες οµάδες δικαιούχων φτάνοντας τώρα µέχρι 90% και όχι 75%, ποσοστό το οποίο προβλεπόταν αρχικά από τον οδηγό των προγραµµάτων.
Σχετικά µε τις δυνατότητες χρηµατοδότησης των αγροτικών επενδύσεων, ο Σπυρίδων Φλώρος, διευθυντής πιστοδοτήσεων µικροµεσαίων επιχειρήσεων της Εθνικής Τράπεζας, ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα µόχλευσης των πόρων, ωστόσο «ένα µεγάλο πρόβληµα που απασχολεί όλους είναι η ζήτηση και οι προϋποθέσεις για την εγκρισιµότητα µίας επένδυσης, απαραίτητα στοιχεία για να προχωρά η δανειοδότηση».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία