BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Με άδεια αμπέλου ενίσχυση στα Σχέδια για νέες φυτεύσεις

Μόνο όσοι κατ’ επάγγελμα αγρότες έλαβαν άδειες αμπελώνων το 2016 και 2017 θα μπορούν να επιδοτηθούν για νέα φύτευση μέσω Σχεδίων Βελτίωσης, με εκείνους που θα κάνουν αίτημα το 2018 να μην προλαβαίνουν να προσκομίσουν φάκελο ενίσχυσης, σύμφωνα με ενημέρωση του προϊστάμενου της μονάδας Επενδύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Θύμιο Τσιατούρα σε ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ.

Με άδεια αμπέλου ενίσχυση στα Σχέδια για νέες φυτεύσεις

1
0

Ωστόσο, ο κ. Τσιατούρας παρακίνησε τον διευθυντή της ΚΕΟΣΟΕ, Παρασκευά Κορδοπάτη, να κάνει αίτημα προς την ηγεσία του υπουργείου, να τροποποιηθούν οι διατάξεις των Σχεδίων Βελτίωσης, ώστε προσκομίζοντας το αίτημα (όχι την άδεια) για την απόκτηση άδειας φύτευσης, να μπορεί κάποιος να μπει στα Σχέδια. Έτσι, και οι αιτούντες άδεια φύτευσης το 2018 θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν για νέα αμπελοτόπια.


Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον αμπελοοινικό κλάδο, καθώς σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος Αμπέλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύση Γραμματικό, το 2016 μόλις το 10-12% των στρεμμάτων που πήραν άδεια φυτεύτηκαν, καθώς, όπως φάνηκε, δεν υπήρχε η ρευστότητα (απαιτούνται γύρω στα 1.400 ευρώ το στρέμμα) ώστε να προχωρήσουν οι δικαιούχοι την επένδυση και έτσι περίμεναν τα Σχέδια.


Τέλος, ο κ. Τσιατούρας σημείωσε πως αν δoθεί παράταση στα Σχέδια, ο ίδιος εκτιμά χωρίς να είναι κάτι βέβαιo, ότι αυτή δεν θα είναι πάνω από 3 εβδομάδα (2 Απριλίου λήγει η πρόσκληση) και οπωσδήποτε η διορία για αιτήσεις θα λήγει πριν τις υποβολές του ΟΣΔΕ 2018.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία