BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Χωρίς το κριτήριο του ενεργού αγρότη οι επενδύσεις μέσω Σχεδίων στις ΑΠΕ

Για τη δράση 4.1.3 που αφορά επενδύσεις στον τοµέα των ΑΠΕ µία από τις προϋποθέσεις ήταν ο υποψήφιος να είναι ενεργός γεωργός, κάτι που πλέον διαγράφεται. Το κριτήριο αυτό φαίνεται να αφαιρέθηκε κυρίως για τις ανάγκες σύστασης µονάδων βιοαερίου ή άλλων επενδύσεων για τη διαχείριση των αποβλήτων, ώστε να µπορέσουν να µπουν σε αυτό το κοµµάτι χοιροτρόφοι και πτηνοτρόφοι, που δεν λαµβάνουν άµεσες ενισχύσεις.

Χωρίς το κριτήριο του ενεργού αγρότη οι επενδύσεις μέσω Σχεδίων στις ΑΠΕ

1
0

Αναλυτικότερα διαγράφεται η εξής παράγραφος στα δικαιολογητικά τεκµηρίωσης επιλεξιµότητας του υποψήφιου φυσικού και νοµικού προσώπου:

«Στη δράση 4.1.3, για την τεκµηρίωση της ιδιότητας του ενεργού γεωργού, ο υποψήφιος πρέπει να προσκοµίσει βεβαίωση επαγγελµατία γεωργού από το Μητρώο Αγροτών και ΑγροτικώνΕκµεταλλεύσεων ή βεβαίωση ότι έχει λάβει ενιαία ενίσχυση για το έτος 2016. Σε περίπτωσηαδυναµίας προσκόµισης των ανωτέρω, πρέπει να αποδείξει ότι οι γεωργικές του δραστηριότητες δεν είναι ασήµαντες ή ότι ο κύριος επιχειρηµατικός σκοπός συνίσταται στην άσκηση γεωργικής δραστηριότητας, σύµφωνα µε την υπ. αριθµ. 104/7056/2015 ΥΑ (ΦΕΚ Β’ 147)».

Διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία