BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αιτήσεις χωρίς αντίκρισμα στα Σχέδια λέει ο ΣΕΑΜ

Απόφαση παράτασης στα Σχέδια Βελτίωσης τόσο της ημερομηνίας που υποβολής δικαιολογητικών στις ΔΑΟΚ (λήγει 18 Ιουνίου) όσο και της πρώτης και δεύτερης οριστικοποίησης αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας, με τον ΣΕΑΜ να αντιδρά στέλνοντας επιστολή όπου επισημαίνει πως οι συνεχείς παρατάσεις που δίδονται δεν βοηθάνε σε τίποτα, πέραν της αύξησης των αιτήσεων που υποβάλλονται και που είναι χωρίς αντίκρισμα.

Αιτήσεις χωρίς αντίκρισμα στα Σχέδια λέει ο ΣΕΑΜ

6
1

Η απόφαση της παράτασης είναι δεδομένη, σύμφωνα με ενημερωτικό μήνυμα των διαχειριστικών προς τους γεωπόνους-συμβούλους, με τον χρόνο όμως να πιέζει εφόσον είναι γνωστοί οι ρυθμοί της δημόσιας διοίκησης τη «νεκρή» περίοδος του καλοκαιριού.

Αναλυτικά η ενημέρωση αναφέρει:

Καθότι πλησιάζει η προθεσμία υποβολής στις ΔΑΟΚ δικαιολογητικών για θεώρηση στο πλαίσιο του Mέτρου 4.1 (η οποία αυτή τη στιγμή είναι η 18/6/2018), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επίκειται απόφαση παράτασης τόσο αυτής της ημερομηνίας όσο και της ημερομηνίας οριστικοποίησης πρώτου και δευτέρου σταδίου (θα εξακολουθήσουν να είναι ταυτόχρονα). Ο σκοπός της εν λόγω ενημέρωσης είναι να μειωθεί η χρονική πίεση για όλους (μελετητές και Υπηρεσίες) και να αποφευχθεί ο συνωστισμός εν’ όψει της επικείμενης λήξης της υφιστάμενης προθεσμίας.

Θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Τι ισχύει μέχρι σήμερα

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων ορίζεται ως ακολούθως:

α) αιτημάτων για τη θεώρηση εγγράφων, τη χορήγηση βεβαιώσεων κ.λ.π. στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 18/06/2018,

β) του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 05/07/2018,

γ) του φυσικού φακέλου ορίζεται η 20/07/2018.

Bρείτε εδώ τη σχετική Επιστολή του ΣΕΑΜ στον Κασίμη για τα Σχέδια Βελτίωσης.pdf


Η επιστολή του ΣΕΑΜ

Προς: Κύριο Χαράλαμπο Κασίμη

Θέμα: Καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της Α' Φάσης του Μέτρου 4.1.1

Με ιδιαίτερο προβληματισμό, αλλά και απογοήτευση παρακολουθούμε τις συνεχείς παρατάσεις που δίνονται για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του μέτρου 4.1.1 του ΠΑΑ 2014-2020 και που αφορά στην υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα. Οι παρατάσεις αυτές, έρχονται να επιτείνουν την μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, η οποία ξεκίνησε από τον σχεδίασμά μέχρι και την προκήρυξή του.

Ο ΣΕΑΜ έχοντας την εμπειρία των αδυναμιών και στρεβλώσεων που παρουσίασαν στην υλοποίησή τους τα προηγούμενα προγράμματα, επεσήμανε έγκαιρα τον κίνδυνο για αυτές τις καθυστερήσεις, που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή και πλήρη υλοποίηση του προγράμματος. Δυστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους φόβους μας και διαψεύδουν τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις που πάντα μας δίνατε.

Οι συνεχείς παρατάσεις που δίδονται δεν βοηθάνε σε τίποτα, πέραν της αύξησης των αιτήσεων που υποβάλλονται και που είναι χωρίς αντίκρισμα, μια και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συγκεκριμένος και δεν αυξάνεται. Αντίθετα φοβόμαστε ότι η υπερβολική διόγκωση του αριθμού των αιτήσεων, θα προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα και καθυστερήσεις στην διαδικασία των αξιολογήσεων.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι παρατάσεις αυτές εξυπηρετούν άλλους στόχους από αυτούς που προβλέπει το πρόγραμμα. Σίγουρα όμως δεν βοηθάνε στην έγκαιρη και ολοκληρωτική υλοποίηση του προγράμματος, δεν βοηθάνε τους αγρότες που συνεχώς αναβάλουν αναγκαίες επενδύσεις και δεν βοηθάνε την αγορά των γεωργικών μηχανημάτων η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, από τους ανεπαρκείς χειρισμούς της Πολιτείας διαχρονικά, στην διαχείριση αυτών των προγραμμάτων.

Τελευταία κυκλοφορούν φήμες στην αγορά ότι οι παρατάσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα μπορεί να φτάσουν ακόμη και μέχρι το Φθινόπωρο! Επειδή η λειτουργία και ο προγραμματισμός των επιχειρήσεων - μελών του Συνδέσμου, δεν μπορεί να βασίζεται σε φήμες, ζητάμε να έχουμε μια αξιόπιστη και έγκυρη πληροφόρηση από εσάς, ως υπεύθυνος γραμματέας της Διαχειριστικής αρχής, για το χρονοδιάγραμμα των υπολοίπων φάσεων του προγράμματος (ολοκλήρωση αιτήσεων - αξιολογήσεις - εγκρίσεις - εκταμιεύσεις επιδοτήσεων).

Αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα πλέον παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, άλλη μια χρονιά πάει χαμένη και περιμένουμε να ορίσετε μια συνάντηση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, για μια πλήρη ενημέρωση.

Ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας και σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Για το Σύνδεσμο Εισαγωγέων-Αντιπροσώπων Μηχανημάτων

Σάββας Μπαλουκτσής, πρόεδρος ΔΣ, ΣΕΑΜ


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-06-2018 10:10Κουτζάς Αλέξανδρος

Καλό είναι ο ΣΕΑΜ να είναι λίγο πιο προσεκτικός όταν βγάζει ανακοινώσεις, Από τις 5 Ιουνίου δεν μπορεί να ανοιχτεί καινούριος κωδικός για νέα αίτηση, οπότε δεν προκαλείτε αύξηση αριθμού των υποψηφίων. Η παράταση δόθηκε για να προλάβουμε οι μελετητές να ολοκληρώσουμε τους φακέλους μας χωρίς το άγχος της πίεσης χρόνου, και επίσης για τα μέλη του ΣΕΑΜ να προλάβουν να συντάξουν τις προσφορές που είναι για τους πελάτες τους. ΥΓ¨:Ας βγάλει και μια ανακοίνωση ο ΣΕΑΜ για τα μέλη του για το πως πρέπει να συνταχθεί μία προσφορά για τα Σχέδια Βελτίωσης

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία