BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Αμοιβή για υπερωρίες στα Σχεδία ζητά η ΠΟΓΕΔΥ

Αφορμή η επερχόμενη έναρξη αξιολογήσεων Σχεδίων Βελτίωσης από τους γεωπόνους των ΔΑΟΚ.

0
0

Σε πρόβλεψη για χορήγηση αμοιβής υπερωριακής απασχόλησης στους αξιολογητές του δημοσίου, για να ολοκληρωθεί έγκαιρα και έγκυρα η αξιολόγηση των φακέλων Σχεδίων Βελτίωσης καλούν οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι δεν επαρκούν οι συνάδελφοι των ΔΑΟΚ τότε να χρησιμοποιηθούν και οι συνάδελφοι των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ. με ανάλογη πρόβλεψη και για αυτούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Παννελήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίου

ΘΕΜΑ: «Αξιολογήσεις σχεδίων βελτίωσης»

Με αφορμή την επερχόμενη έναρξη των αξιολογήσεων των φακέλων των σχεδίων βελτίωσης του ΠΑΑ (υπομέτρα 4.1.1., 4.1.3.), η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί από τους γεωπόνους των ΔΑΟΚ, η Ομοσπονδία γίνεται αποδέκτης καταγγελιών συναδέλφων σχετικά με τον όγκο δουλειάς που αναμένεται και τις σημαντικότατες ελλείψεις προσωπικού για να ανταποκριθεί εντός ωραρίου. Σημειώνεται πως μετά από απαίτηση ιδιωτών μελετητών έχουν δοθεί αλλεπάλληλες παρατάσεις στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φυσικών φακέλων, την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοι του δημοσίου θα κληθούν σε στενά χρονικά περιθώρια να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Προκειμένου να αποφύγουμε καλοθελητές οι οποίοι είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν τους συναδέλφους μας των ΔΑΟΚ για καθυστερήσεις, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ., μέσα από την διαχειριστική αρχή των υπομέτρων αυτών, να προχωρήσει σε πρόβλεψη για χορήγηση αμοιβής υπερωριακής απασχόλησης στους αξιολογητές του δημοσίου, για να ολοκληρωθεί έγκαιρα και έγκυρα η αξιολόγηση των φακέλων. Σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι δεν επαρκούν οι συνάδελφοι των ΔΑΟΚ τότε να χρησιμοποιηθούν και οι συνάδελφοι των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ. με ανάλογη πρόβλεψη και για αυτούς.

 Σε καμία πάντως περίπτωση δεν θα περάσει χωρίς αντίδραση οποιαδήποτε προσπάθεια να δυσφημιστούν οι συνάδελφοι των ΔΑΟΚ προκειμένου το έργο τους να περάσει σε ιδιώτες υποτιθέμενους ελεγκτές, για να συνεχιστεί κακό προηγούμενο που έχει υπάρξει με άλλα μέτρα. Είναι δεδομένο ότι ο έλεγχος αφορά την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της δικαιοσύνης μεταξύ των ελεγχομένων και προφανώς μόνο κρατικοί λειτουργοί μπορεί να εγγυηθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα παραπάνω.   

Αναμένουμε έγκαιρες πρωτοβουλίες για το θέμα και προειδοποιούμε πως όπως δεν σωπάσαμε ποτέ, δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε ούτε και τώρα. Όσοι ονειρεύονται κοστοβόρα ΣΔΙΤ, την ίδια στιγμή που αρνούνται τα ελάχιστα στους συναδέλφους μας, θα μας βρουν κάθετα αντίθετους.

Από την ΠΟΓΕΔΥ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία