BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Πώς παίρνεις προκαταβολή στα Σχέδια Ζωικής

Ειδικές απαιτήσεις σε δικαιολογητικά αλλά και κόπο έχει η διαδικασία υποβολής αίτησης για την προκαταβολή από τη δράση των Σχεδίων Βελτίωσης των επενδυτών που θέλουν να δημιουργήσουν νέα μονάδα εκτροφής ζώων.

Πώς παίρνεις προκαταβολή στα Σχέδια Ζωικής

3
1

Πλέον, αρκετοί κτηνοτρόφοι που μπήκαν στο πρόγραμμα με την προκήρυξη του 2012, έχουν πάρει στα χέρια τους το χαρτί της έγκρισης, αλλά από δω και πέρα αρχίζει καινούρια προσπάθεια για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης:

Για την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων του καθεστώτος ενίσχυσης θα πρέπει να προσκομίζονται, όπου κάτι τέτοιο απαιτείται από την παραγωγική κατεύθυνση και δυναμικότητα της μονάδας, τα εξής:

i) Άδεια εγκατάστασης, η οποία υποβάλλεται με την τελική αίτηση πληρωμής, εφόσον προβλέπεται ότι η εκμετάλλευση στην ολοκλήρωση θα διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα.

ii) Στην περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει δαπάνες ίδρυσης – επέκτασης –εκσυγχρονισμού – μετεγκατάστασης κλπ. κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, και εφόσον κατά την υποβολή της αίτησης πληρωμής δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παραπάνω εργασίες προσκομίζεται η προσωρινή άδεια εγκατάστασης. Η άδεια εγκατάστασης, καθώς επίσης και η προσωρινή άδεια εγκατάστασης, θα πρέπει να είναι στο όνομα του δικαιούχου, να είναι σε ισχύ και να καλύπτει το σύνολο της δυναμικότητας της εκμετάλλευσης όπως αυτή αναφέρεται στην αίτηση υποψηφιότητας στην ολοκλήρωση του σχεδίου. Στις περιπτώσεις κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων οι οποίες διαθέτουν άδεια λειτουργίας και που δεν προέβλεπαν οποιαδήποτε ενέργεια (συγχρηματοδοτούμενη ή μη) που απαιτεί την τροποποίησή της, γίνεται αποδεκτή η υπάρχουσα άδεια λειτουργίας εφόσον αυτή είναι σε ισχύ και συνοδεύεται από τα απαιτούμενα κατά περίπτωση έγγραφα περιβαλλοντικής αδειοδότησης. (...)

iii) Βεβαίωση της οικείας ΔΑΟΚ ότι οι εγκαταστάσεις τηρούν τα κοινοτικά πρότυπα ή/και τις εθνικές προδιαγραφές. Για τις εγκαταστάσεις για τις οποίες δεν προβλέπονται κοινοτικά πρότυπα ή/και εθνικές προδιαγραφές, η βεβαίωση θα αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις είναι λειτουργικές και προσαρμόζονται στην δυναμικότητα της εκμετάλλευσης. Η βεβαίωση προσκομίζεται με τον τελευταίο φάκελο πληρωμής που αιτείται την ενίσχυση των εγκαταστάσεων ή με τον τελευταίο φάκελο πληρωμής του επενδυτικού σχεδίου βελτίωσης, εφόσον δεν προβλέπεται η ενίσχυση αντίστοιχων εγκαταστάσεων. Ωστόσο, στην περίπτωση εγκαταστάσεων για τις οποίες υπάρχει έγκριση τύπου για τα κοινοτικά πρότυπα ή/και τις εθνικές προδιαγραφές, προσκομίζεται η έγκριση τύπου, από την οποία θα πρέπει να προκύπτει α) το είδος των ζώων για το οποίο έχει εκδοθεί και β) τον μέγιστο αριθμό ζώων που δύνανται να σταβλιστούν, προκειμένου οι εγκαταστάσεις να συμμορφώνονται με τα κοινοτικά πρότυπα ή/και τις εθνικές προδιαγραφές.

iv) Στις περιπτώσεις επενδυτικών Σχεδίων Βελτίωσης που ενισχύονται ενέργειες καθετοποίησης της παραγωγής μόνο σε προϊόντα ποιότητας, η δημόσια οικονομική ενίσχυση για τις σχετικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, θα καταβάλλεται στο δικαιούχο εφόσον τεκμηριώνει ότι έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον το 50% της πρώτης ύλης. Το υπόλοιπο 50% θα πρέπει να εξασφαλίζεται το αργότερο εντός 3ετίας από την ολοκλήρωση της υλοποίησης του επενδυτικού Σχεδίου Βελτίωσης. Ειδικά στην περίπτωση της βιολογικής γεωργίας είναι δυνατή η καταβολή της δημόσιας οικονομικής ενίσχυσης και στην περίπτωση που η πρώτη ύλη προέρχεται από καλλιέργειες σε μεταβατικό στάδιο. Για το σκοπό αυτό προσκομίζεται η βεβαίωση του αρμόδιου φορέα πιστοποίησης και αντίγραφο της τελευταίας Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.

vii) Σε εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται σε νησιωτικές περιοχές και προβλέπουν ίδρυση ή επέκταση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων αιγοπροβάτων προσκομίζεται βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας για την δυνατότητα βόσκησης των αιγοπροβάτων της μονάδας στους βοσκοτόπους της περιοχής.

viii) Ευκρινείς φωτογραφίες όλων των επενδύσεων που έχουν υλοποιηθεί και των οποίων αιτείται την ενίσχυση. Στις φωτογραφίες θα πρέπει να φαίνεται και το πινακίδιο με τα στοιχεία ταυτοποίησης της επένδυσης, εφόσον υπάρχει. Οι φωτογραφίες είναι απαραίτητο να προσκομίζονται όταν το αίτημα πληρωμής δεν συνοδεύεται από επιτόπια επίσκεψη.

ix) Θεωρημένη από την Τράπεζα εκτύπωση του αριθμού λογαριασμού, του αριθμού λογαριασμού κατά ΙΒΑΝ και των στοιχείων του δικαιούχου του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί την κατάθεση της οικονομικής ενίσχυσης.

x) Βεβαίωση Δημάρχου για το μόνιμο της κατοικίας.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

04-11-2013 03:12Paulo

I think you've just captured the answer perlectfy

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία