BACK TO
TOP

ΤΟΠΙΚΕΣ

perif-amth-rodopi-kerasia-xalazi-04-24-7-696x522-optimized

Έως τις 6 Μάη θα μπορούν οι Αγρότες των οικισμών στους πρόποδες του Βουνού, στον Δήμο Ιάσμου, να υποβάλουν αιτήσεις-δηλώσεις ζημιάς, για την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 21 Απριλίου.

1322_1685698414_xkgfuebxfx

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τις δράσεις Αντικατάσταση Κυψελών και Κινητών Βάσεων και Οικονομική ενίσχυση της Νομαδικής Μελισσοκομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Φλώρινας.

Κομψατος-εργο-αναβαθμου-768x432

Την κατασκευή αναβαθμού για την συγκράτηση των υδάτων του Κομψάτου στο αρδευτικό κανάλι της περιοχής που ποτίζουν τις καλλιέργειές τους, περίπου 3.000 στρέμματα στους οικισμούς της Γαλήνης, του Μωσαϊκού και του Ιάσμου, ζητούν οι αγρότες της περιοχής.

f1f3e2b1760d9ba88087c2868516121a_XL

Τον προσωρινό πίνακα αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 4/03-01-2024 Πρόσκλησης της Δράσης 4.3.1:«Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του ΠΑΑ 2014-2022, εξέδωσε το ΥπΑΑΤ.

ardeusi-TOEB

Υπεγράφη στις 16 Απριλίου, η σύμβαση υλοποίησης του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας για τον έλεγχο διαρροών και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Νιγρίτας», προϋπολογισμού 6,053 εκατ. ευρώ.

apozhmeivseis-rodakino

Σε αδιέξοδο και απόγνωση βρίσκονται οι δενδροκαλλιεργητές βερίκοκων και δαμάσκηνων από τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί τα δέντρα, από τις καιρικές συνθήκες, όπως αναφέρει επιτροπή αγροτών σε επιστολή της προς το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ και ζητούν την άμεση καταγραφή των ζημιών.

upopshfiothta-unesco

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού η παρουσίαση τoυ φακέλου της υποψηφιότητας της περιοχής «Πάρνωνα – Μαλέα», για την αναγνώρισή του ως Απόθεμα Βιόσφαιρας στο πλαίσιο του προγράμματος MaB/ UNESCO, παρουσία των δημάρχων Νότιας Κυνουρίας κ.Εμμανουήλ Δολιανίτη και Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου.

xarakopoulos_8

«Θεωρώ εύλογο το αίτημα που μου έθεσαν οι εκπρόσωποι της ΕΔΥΘΕ για την παράταση της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής όσον αφορά στη διαχείριση των υδάτων και ειδικά τον νέο Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ).

Παράταση για πληρωμή εισφορών ΕΛΓΑ ζητούν 12 από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Διαμαρτυρία στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 11:00 π.μ. οι δενδροκαλλιεργητές της Ελασσόνας, ζητώντας την επανεκτίμηση της ζημιάς που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους το 2023.

akarpia_elia

Πολύ έντονος είναι ο προβληματισμός για την εξέλιξη της φετινής ελαιοπαραγωγής λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών του χειμώνα μεταξύ του αγροτικού κόσμου στο νησί της Λέσβου. Το Υπουργείο δεσμεύεται να διεξάγει μελέτες και να προτείνει λύσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία