BACK TO
TOP
Φιλοξενία

Υπό επεξεργασία δευτερογενής νομοθεσία για τον αγροτουρισμό

Στενή συνεργασία κατά τη φάση επεξεργασίας και έκδοσης της δευτερογενούς νομοθεσίας, αλλά και την προώθηση από κοινού δράσεων ανάδειξης του αγροτουρισμού δεσμεύτηκαν να έχουν ο σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού με τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Υπό επεξεργασία δευτερογενής νομοθεσία για τον αγροτουρισμό

0
0

Πιο συγκεκριμένα, συνάντηση για τα ανοιχτά ζητήματα στον κλάδο του αγροτουρισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ) Νίκο Φραντζεσκάκη, ενώ στην συνάντηση παραβρέθηκε και η Κορίνα Μηλιαράκη από την Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ανοιχτά ζητήματα που παραμένουν προς επίλυση αναφορικά με τον αγροτουρισμό και το θεσμικό πλαίσιο, καθώς και η έκδοση της δευτερογενούς νομοθεσίας, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τις λεπτομέρειες για την άσκηση των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Νίκο Φραντζεσκάκη για την άριστη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία με τον ΣΕΑΓΕ «κατά τη φάση  επεξεργασίας και έκδοσης της δευτερογενούς νομοθεσίας, αλλά και την προώθηση από κοινού δράσεων ανάδειξης του αγροτουρισμού». Όπως τόνισε: «Πιστεύω ακράδαντα στον αγροτουρισμό ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, που αναδεικνύει τα ιδιαίτερα αγροτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας».   

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας Νίκος Φραντζεσκάκης ανέφερε: «Συναντηθήκαμε με τον κ. Αυγενάκη για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στον αγροτουρισμό, με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τον αγροτουρισμό. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την συμβολή του, καθώς η ύπαρξη θεσμικού πλαισίου για τον αγροτουρισμό αποτελούσε προσπάθεια πολλών ετών, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ικανό προϊόν, με κανόνες, το οποίο θα προωθήσει την ύπαιθρο που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Συζητήσαμε λεπτομέρειες για θέματα που ακολουθούν και έχουν να κάνουν με Υπουργικές Αποφάσεις και συμφωνήσαμε να επεξεργαστούμε κάθε λεπτομέρεια για την επιτυχή και ολοκληρωμένη υλοποίηση την νομοθεσίας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Αυγενάκη και πιστεύουμε ότι θα είναι δίπλα μας στην προσπάθεια για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργικό, προς όφελος της αειφόρου ανάπτυξης της υπαίθρου, των κατοίκων των μικρών πόλεων και χωριών, ώστε τελικά να προωθήσουμε ένα μοντέλο τουρισμού που θα κυριαρχεί ο πολιτισμός σε αντίθεση με τον μαζικό τουρισμό που δεν λαμβάνει υπόψη του τα στοιχεία για τα οποία εμείς αγωνιζόμαστε «πολιτισμός, περιβάλλον, άνθρωπος».»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία