BACK TO
TOP
Φιλοξενία

Το στυλ και η παράδοση συναντώνται στο Αρχοντικό Σακαλή στις Πινακάτες

Σε ένα από τα «µυστικά» χωριά του ∆υτικού Πηλίου, τις πανέµορφες Πινακάτες, το Αρχοντικό Σακαλή αποτελεί τον ιδανικό προορισµό για διακοπές χαλάρωσης ακόµη και τον Αύγουστο, µετά από έναν χειµώνα γεµάτο υποχρεώσεις. Σκαρφαλωµένο σε υψόµετρο 560 µέτρων, το Αρχοντικό Σακαλή, οικοδοµήθηκε τον 18ο αιώνα, ακολουθώντας την πηλιορείτικη, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, µε τα γνωστά «σαχνισιά», ενώ η πέτρα και το ξύλο είναι τα βασικά του δοµικά υλικά.

Το στυλ και η παράδοση συναντώνται στο Αρχοντικό Σακαλή στις Πινακάτες

7
0
Με πολλή αγάπη, ζήλο και κόπο οι σηµερινοί του ιδιοκτήτες, Κρίτων Γκούβερης και Αναστασία Σακαλή, ανακαίνισαν το παλαιό οικοδόµηµα σε έναν υπέροχο παραδοσιακό ξενώνα, που αποτελεί ιδανικό χώρο φιλοξενίας για όλο τον χρόνο και συνδυάζει το µοντέρνο design µε την παράδοση. Το αντιλαµβάνεσαι ήδη από την είσοδο: Πέτρινοι τοίχοι, ξύλινα ταβάνια µε εξωτερικά δοκάρια συνδυάζονται αρµονικά µε τους δερµάτινους καναπέδες, τα ζεστά χρώµατα και τον ατµοσφαιρικό φωτισµό σε ένα ευφάνταστο µείγµα θεσσαλικής παράδοσης και υψηλής αισθητικής


Φινέτσα και διακριτική πολυτέλεια

Το παραδοσιακό Αρχοντικό Σακαλή, στο Πήλιο, διαθέτει 4 δίκλινα δωµάτια (3 εκ των οποίων µπορούν να φιλοξενήσουν ένα επιπλέον άτοµο), 2  δωµάτια deluxe,  1 junior suite και 1 οικογενειακή σουίτα. ∆ίνοντας έµφαση στη φινέτσα και τη διακριτική πολυτέλεια, τα δωµάτια και η σουίτα του ξενώνα έχουν αυθεντικά έπιπλα εποχής, αντίκες, παλαιά φωτιστικά, υφάσµατα και κεντηµένο ιµατισµό. Όλα τα κρεβάτια διαθέτουν ανατοµικά στρώµατα, κατασκευασµένα αποκλειστικά από φυσικά υλικά, ενώ στα µπάνια οι επισκέπτες θα απολαύσουν προϊόντα Apivita.

Στα δυνατά σηµεία της φιλοξενίας περιλαµβάνεται το µοναδικό πρωινό από τα χέρια της κυρίας Αναστασίας… µε φρέσκα προϊόντα, ζυµωτό ψωµί, χειροποίητες µαρµελάδες, αρτοσκευάσµατα, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι και ελληνικό µέλι. Η αίθουσα του πρωινού είναι ένας µοναδικός χώρος εξαιρετικής αισθητικής, όπου οι επισκέπτες µπορούν να απολαύσουν το πρωινό τους. Αργότερα µέσα στη µέρα στον οντά µε τη µαγευτική θέα του Πηλίου, οι επισκέπτες θα απολαύσουν τα πηλιορείτικα γλυκά του κουταλιού που θα τους προσφέρουν οι οικοδεσπότες.

Το σίγουρο είναι ότι η Αναστασία και ο Κρίτων  γνωρίζουν πώς να δηµιουργήσουν ένα πραγµατικά χαλαρωτικό µέρος. Οι ίδιοι αναφέρουν: «Προσπάθειά µας είναι οι επισκέπτες µας να εκφράζουν ανεπιφύλακτα την άποψη ότι διαθέτουµε µοναδικότητα και να χαρακτηρίζουν την παραµονή τους στο Αρχοντικό µας ανώτερη από κάθε προσδοκία τους. Και φεύγοντας οι επισκέπτες από το Αρχοντικό Σακαλή να αισθάνονται ότι φεύγουν όχι απλώς από έναν ξενώνα που τους άρεσε και τον αγάπησαν αλλά από ένα χώρο που ερωτεύτηκαν και δεν βλέπουν την ώρα να επιστρέψουν».

Μετά από λίγη περιπέτεια έρχεται η χαλάρωση στο Boutique Spa

Η εξωτερική πισίνα µε θέα στον κόλπο του Παγασητικού και το Boutique Spa µε επιρροές από την Ανατολή του Αρχοντικού Σακαλή υπόσχονται µία απόλυτα χαλαρωτική εµπειρία. Ωστόσο, η τοποθεσία του καταλύµατος είναι επίσης ιδανική και για όσους αναζητούν τη δράση στις διακοπές τους. Περιπατητικά µονοπάτια στα βουνά του Πηλίου και υπαίθριες δραστηριότητες, όπως κανό, αναρρίχηση, καγιάκ και αλεξίπτωτο, στην ανατολική πλευρά του βουνού περιµένουν τους λάτρεις της περιπέτειας.

Λευκά µάρµαρα και µυσταγωγική αίσθηση

Το Boutique Spa στους ηµιυπόγειους χώρους του Αρχοντικού Σακαλή δηµιουργήθηκε, αλλά και διακοσµήθηκε, µε ιδιαίτερη προσοχή και κοµψότητα. Τα λευκά µάρµαρα, ο χαµηλός φωτισµός και οι ανατολίτικες πινελιές εµπνέουν µια αίσθηση απόλυτης ηρεµίας, πνεύµατος και σώµατος.

Το χαµάµ έχει µια ιδιαίτερα µυσταγωγική αίσθηση και σε συνδυασµό µε τον υπέροχα διαρρυθµισµένο χώρο και την αστρόφωτη οροφή, θα σας παρασύρουν σε ένα κόσµο γαλήνης και ηρεµίας, κι ας βρίσκεστε µόνο µερικά χιλιόµετρα µακριά από τον πολύβουο Βόλο. Με έντονες ανατολίτικες επιρροές, το ιδιαίτερο αυτό χαµάµ του Βόλου δηµιουργεί µία ονειρική ατµόσφαιρα γαλήνης. Τα πανέµορφα µάρµαρα και οι άνετοι χώροι δηµιουργούν το ιδανικό κλίµα για να απολαύσετε ένα παραδοσιακό ανατολίτικο χαµάµ.

Εκτός από το χαµάµ, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα χαλαρωτικό Jacuzzi, θαυµάζοντας ταυτόχρονα την επιβλητική θέα του Πηλίου.

Ιδανικό σηµείο εξορµήσεων

Μπορεί η παραλία να µην είναι στο κατώφλι του αρχοντικού αλλά λίγα λεπτά οδήγησης απέχουν από την κοντινότερη παραλία ενώ εκπληκτικές παραλίες βρίσκονται και στην ανατολική ακτή.

Κατάλληλα για πεζοπορία, περπάτηµα και εξερεύνηση είναι όλα τα χωριά του Πηλίου. Η πεζοπορική διαδροµή που ξεκινά από τις Πινακάτες και καταλήγει στα Καλά Νερά είναι µια από τις δραστηριότητες που κανείς δεν πρέπει να παραλείψει. Ξεκινά από την πλατεία του χωριού και καταλήγει στα Καλά Νερά, από καλντερίµια και τµήµατα αγροτικού δρόµου, διασχίζοντας τη ρεµατιά και αργότερα, τους ελαιώνες της περιοχής.

Δραστηριότητες στην περιοχή

Ιππασία

Στο Πήλιο υπάρχουν πολλά µέρη για ιππασία, µε προορισµό είτε το βουνό είτε τη θάλασσα.Ενα από αυτά βρίσκεται πολύ κοντά στο αρχοντικό Σακάλη, στα Καλά Νερά και είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρηµένους αναβάτες που αναζητούν µια συναρπαστική εµπειρία.

Πεζοπορία

Τα µονοπάτια που συνδέουν τα ορεινά χωριά του Πηλίου αποτελούν ένα µικρό παράδεισο για τους πεζοπόρους. Μια διαδροµή ξεκινά από τον Άγιο Γεώργιο και µια άλλη από τις Μηλιές.

Αθλήµατα

Ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες όπως κανό, αναρρίχηση, καγιάκ και αλεξίπτωτο είναι η περιοχή γύρω από την Τσαγκαράδα, στην ανατολική πλευρά του βουνού, ενώ στην Άφησσο σχολές καταδύσεων.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία