BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Διατροφικό σκάνδαλο με τα γιαούρτια Chobani στις ΗΠΑ

Να ανακαλέσει μία πατρίδα από τα ελληνικά γιαούρτια του αναγκάστηκε ο Hamdi Ulukaya, ο Τούρκος μετανάστης στις ΗΠΑ που έγινε δισεκατομμυριούχος, πουλώντας ελληνικού τύπου γιαούρτι υπό το brand name Chobani.

Διατροφικό σκάνδαλο με τα γιαούρτια Chobani στις ΗΠΑ

1
0
Η εταιρεία Chobani, συνεργαζόμενη με τις αμερικάνικες αρχές έχει προχωρήσει σε απόσυρση των προϊόντων από τα ράφια των σουπερ μάρκετ μετά από επώνυμες καταγγελίες πολιτών για εμφάνιση μούχλας. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε εσωτερική έρευνα ώστε να εντοπίσει την αιτία εμφάνισης της μούχλας στα προϊόντα. Όπως δήλωσαν υπεύθυνοι της εταιρείας, τα περιστατικά είναι μεμονωμένα και εντοπίζονται στη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στο Αιντάχο και αποτελούν λιγότερο από το 5% της συνολικής παραγωγής της.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τους λιανέμπορους για να απομακρύνει όλα τα γιαούρτια με κωδικό 16-012 και ημερομηνία λήξης από 11 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία Chobani προσπαθώντας να υποβαθμίσει το ζήτημα, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι είναι ζήτημα ποιότητας και όχι διατροφικής ασφάλειας. 

Η Chobani εμφανίστηκε ξαφνικά στην αμερικανική αγορά το 2007, όταν το ελληνικό γιαούρτι ήταν μάλλον άγνωστο στις ΗΠΑ. Σήμερα, είναι ο μεγαλύτερος πωλητής ελληνικού τύπου γιαουρτιού στη χώρα, ενώ το γιαούρτι αυτό έχει εκτοπίσει τα υπόλοιπα είδη από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, καταλαμβάνοντας πλέον το 35% του χώρου

Ο ίδιος ο Ulukaya έχει γίνει δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία του Bloomberg
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία