BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

«Όχι» της Κομισιόν σε μερική άρση των ποσοστώσεων στο γάλα

Απέρριψε η Κομισιόν το αίτημα ορισμένων κρατών μελών για μερική κατάργηση των ποσοστώσεων στο γάλα, στα πλαίσια του Συμβουλίου Γεωργίας (24-25 Μαρτίου).

Πλώρη για υψηλό πενταετίας βάζει το αγελαδινό γάλα

0
0
Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές και ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα τόσος διεθνώς όσο και στο εσωτερικό της Ε.Ε. και τα αιτήματα πολλών μελών του Συμβουλίου, η χώρα μας έβαλε για τρίτη φορά στην ατζέντα του Συμβουλίου το θέμα του γάλακτος.

Το Συμβούλιο Γεωργίας συζήτησε την κατάσταση και τις προοπτικές του γαλακτοκομικού τομέα και την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρίσης στον τομέα στις χώρες της Ε.Ε, μετά τη λήξη των ποσοστώσεων το 2015. 

Ένα γεγονός που αναμένεται να φέρει ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή αγορά και ανάγκη προσαρμογής με μέτρα «ομαλής προσγείωσης» στο νέο καθεστώς σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

Οι απόψεις των κρατών μελών για το σημαντικό αυτό ζήτημα διέφεραν και το θέμα εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό για νέα συζήτηση στα προσεχή συμβούλια Υπουργών, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάσει τα ακριβή στοιχεία, τις αναμενόμενες αλλαγές, καθώς και τις προτάσεις της για τους δυνατούς τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων που θα ανακύψουν στις διάφορες χώρες μέλη.

Πάντως, το αίτημα ορισμένων χωρών να γίνει από τώρα μερική άρση των ποσοστώσεων δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία των χωρών μελών αλλά ούτε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία