BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Επιμένουν οι παραγωγοί για τις λαϊκές αγορές

Επιστολή στο νέο υπουργό Ανάπτυξης έστειλε η Ομοσπονδία, ζητά nα αλλάξει ή να καταργηθεί ο νόμος.

Η αγορά των τροφίμων αλληλένδετη με των εισροών

1
0

 

 

 

 

Ανεφάρμοστος αλλά και άκρως επιβλαβής για τους παραγωγούς-πωλητές λαϊκών αγορών είναι ο νέος νόμος για το υπαίθριο εμπόριο, όπως επισημαίνει σε επιστολή της προς το νέο υπουργό Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών.

Η Ομοσπονδία ζητάει κατάργηση του νόμου ή να υποστεί σε ριζικές αλλαγές.

 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

 

 

 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

η Αξία και η Προσφορά των ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ έχει αποδείξει στην πράξη, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που η Χώρα ακολουθεί περιοριστική πολιτική στα εισοδήματα, ότι στέκεται δίπλα στον απλό Πολίτη – Καταναλωτή προσφέροντας φθηνά και ποιοτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Κύριε Υπουργέ,

οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Νόμος 4264|15/05/2014  “Άσκηση Εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις” ως σχέδιο Νόμου:

•           δεν πρόλαβε να τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση, αφού ανέβηκε για μία ημέρα και την επόμενη κατατέθηκε προς επεξεργασία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία οι Παραγωγικοί Φορείς έκαναν προτάσεις

όμως καμία Εισήγηση και Πρόταση μας δεν έγινε δεκτή.

•           στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ψηφίστηκε επί της αρχής και κατ' άρθρο όμως το ίδιο βράδυ μετά την ψήφιση στην Επιτροπή, ο Υπουργός Ανάπτυξης κατέθεσε Τροπολογία, καταργώντας οκτώ ψηφισθέντα άρθρα, που αναφέρονταν στους Οργανισμούς Λαϊκών Αγορών τους οποίους κατάργησε στην Τροπολογία.

•           και παρότι ο Υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε για Μείωση των Προστίμων

στην Ολομέλεια και κατά την ψήφιση του Νόμου δεν έγινε καμία αλλαγή και τα Πρόστιμα παρέμειναν ΥΠΕΡΟΓΚΑ.

Κύριε Πρόεδρε,

όλα τα ανωτέρω παρότι μας αιφνιδίασαν, οδήγησαν σύσσωμο τον Αγροτικό Παραγωγικό Κόσμο και τους Επαγγελματίες Πωλητές όλης της Χώρας

σε Απεργία Διαρκείας 10 ημερών, όμως η Αδιαλλαξία και η έλλειψη διαλόγου από πλευράς Υπουργείου Ανάπτυξης μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με ένα ψηφισμένο Νόμο τον 4264|2014 που απειλεί με τις διατάξεις του τα ΘΕΜΕΛΙΑ του ΘΕΣΜΟΥ των ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.

Σε Σύσκεψη των Ομοσπονδιών όλης της Χώρας που έγινε στις 29/05/2014,

από τις τοποθετήσεις και παρατηρήσεις των εκπροσώπων ΟΜΟΦΩΝΑ καταδείχθηκε ότι ο Νόμος αυτός είναι ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟΣ και πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ γιατί οι Διατάξεις του στρέφονται κατά των Δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων των παραγωγών και πωλητών της Χώρας

και οδηγεί στην Διάλυση των Λαϊκών Αγορών, ΥΠΕΡ των Μεγάλων Συμφερόντων και Σούπερ Μάρκετ εις βάρος των εκατομμυρίων Καταναλωτών.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε

•           ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 298 Λαϊκές Αγορές την εβδομάδα με 11.000 προσερχόμενους παραγωγούς, με 5.500 επαγγελματίες πωλητές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ το Περιφερειακό Συμβούλιο, να ασχολείται με τον τεράστιο όγκο της θεματολογίας και των λεπτομερειών της Εύρυθμης λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.

Πρέπει ο ΟΡΓΑΝΙΣΜOΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, να ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΛΕΣ τις ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ του, ώστε να εισηγείται κάθε πρόσφορο μέτρο για τον eκσυγχρονισμό και την Αναβάθμιση των Λ. Αγορών προς όφελος τόσο των παραγωγών και πωλητών αλλά και των Καταναλωτών.

•           ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

γιατί είναι εις βάρος των Παραγωγών και των Καταναλωτών

•           ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ αλλά οι θέσεις να χορηγούνται με κριτήρια από επιτροπή, παρουσία Προεδρεύοντα Δικαστικού.

•           ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ στην έκδοση

ή ανανέωση των Παραγωγικών Αδειών, με τις Τριμελείς Επιτροπές.

•           ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

με μαθηματικό κλάσμα, ανάλογα του πληθυσμού, να ορίζουν τον ανώτατο αριθμό θέσεων των Λαϊκών Αγορών, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην Απώλεια Θέσεων Εργασίας.

•           ΟΧΙ στην ΑΥΞΗΣΗ των ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

από 300% έως 500% δηλαδή από 300 ευρώ που ήταν, σε 1000 έως 5000 ευρώ

και επισύρουν εκτός από το πρόστιμο, ποινές φυλάκισης από 3-6 μήνες.

Γιατί γίνεται φανερό ότι δεν έχουν σκοπό να ΣΥΝΕΤΙΣΟΥΝ τους Παραγωγούς

και  Πωλητές, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ και σε καμία περίπτωση

δεν πρέπει οι Δήμοι να μπορούν να επιβάλλουν Διοικητικά Πρόστιμα.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

τόσο για την Αγροτική Οικονομία όσο και για τους Καταναλωτές,

με όλη την Εκτίμηση και τον Σεβασμό προς εσάς,

πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συσταθεί Επιτροπή Επεξεργασίας

του Νόμου 4264|2014, των άρθρων και των Διατάξεων του,

ώστε να διαμορφώνονται πολιτικές Ανταγωνισμού και Ελεύθερης Διακίνησης Οπωροκηπευτικών στις Λαϊκές Αγορές, προς όφελος της Αγροτικής Οικονομίας,

των Καταναλωτών και της σωστής διαχείρισης του τεράστιου Οικονομικού Αντικειμένου, που αποτελούν οι Λαϊκές Αγορές της Χώρας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία