BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Συμφωνία για αναγνώριση των συστημάτων πιστοποίησης βιολογικών Ε.Ε. – Κορέας

Διαπραγματεύσεις άρχισε η Ε.Ε. για τη σύναψη συμφωνίας με την Κορέα αμοιβαίας αναγνώρισης συστημάτων πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας, η οποία πιθανότατα θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε ισχύ τον προσεχή Αύγουστο.

Τα βιολογικά ίσως να μην είναι τόσο υγιεινά, λένε οι Βρετανοί

0
0

Παράλληλα, οι ΗΠΑ κατέληξαν ήδη σε συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης με την Κορέα, η οποία θα τεθεί σύντομα σε ισχύ.

Η Ε.Ε. άρχισε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης, η οποία πιθανότατα θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε ισχύ τον προσεχή Αύγουστο. Οι ΗΠΑ κατέληξαν ήδη σε συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης με την Κορέα, η οποία θα τεθεί σύντομα σε ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα στην κορεατική αγορά από την 1η Ιουλίου του 2014 πρέπει να είναι πιστοποιημένα με βάση το κορεατικό σύστημα.

Η Κορέα είχε θέσει σε ισχύ νέο νομοθετικό καθεστώς για τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο επιβάλει την υποχρέωση πιστοποίησής τους σύμφωνα με το κορεατικό σύστημα.

Ωστόσο, μετά από πιέσεις, η κορεατική κυβέρνηση υιοθέτησε μια μεταβατική περίοδο (educational period) μη επιβολής του νέου νόμου, διάρκειας 6 μηνών, έως τις 30 Ιουνίου 2014.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα εισαγόμενα προϊόντα, μπορούσαν να κυκλοφορούν ως βιολογικά, με βάση τις πιστοποιήσεις των χωρών προέλευσής τους, χωρίς να επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπει ο νόμος.

Από την 1η Ιουλίου τα προϊόντα, που κυκλοφορούν ήδη στην Κορέα, πρέπει να αποσυρθούν ή να σβήσουν την ένδειξη «βιολογικής καλλιέργειας» (π.χ. με κάποιο αυτοκόλλητο).

Εξαίρεση, αποτελούν τα προϊόντα που εισήχθησαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 2014, δηλαδή την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου νομικού καθεστώτος.

Αυτά θα συνεχίσουν να διατίθενται κανονικά μέχρι την ημερομηνία λήξεώς τους.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία