BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Παραμένει το «μπλόκο» στις άδειες των λαϊκών

Ετοιμάζουν συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης οι παραγωγοί για την Τετάρτη 30 Ιουλίου.

Εμπορικό κέντρο με λαϊκές αγορές σχεδιάζει η ΚΣΟΣ

1
0
Άφαντη παραμένει, παρά τις δεσμεύσεις Γιακουμάτου,  η περιβόητη ρύθμιση ου υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία θα «ξεμπλόκαρε» η έκδοση νέων αδειών πωλητών λαϊκών αγορών καθώς και η θεώρηση των ήδη υφιστάμενων

Όπως καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας- Θεσσαλίας-Θράκης, από την τροπολογία που κατατέθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γερ. Γιακουμάτο, εξαιρέθηκε η μεταβατική διάταξη για τη λειτουργία των Δ.Σ. των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών μέχρι την 31/10/2014.

Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται το –πρωτοφανές, όπως το χαρακτηρίζουν- καθεστώς στα χρονικά των λαϊκών αγορών όπου άδειες παραγωγών δεν εκδίδονται ούτε ανανεώνονται από τις 15/5/2014 έως σήμερα. Έτσι νέοι αγρότες να μην μπορούν να εισέλθουν στις λαϊκές αγορές ενώ αθεώρητες παραμένουν οι άδειες 30.000 παραγωγών.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ακόμα ότι η εφαρμογή του νόμου 4264/2014 ουσιαστικά εκτοπίζει τους παραγωγούς από το υπαίθριο εμπόριο αφού η Άδεια Άσκησης Υπαίθριου Εμπορίου σε παραγωγούς καταργήθηκε μαζί με το Π.Δ. 254/2005.

Επιπλέον, οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών απειλούνται με πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ και ποινές φυλάκισης, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νόμος 4264.

Κατόπιν όλων αυτών, οι Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30 Ιουλίου με αποκλεισμό του υπουργείου Ανάπτυξης καταγγέλλοντας εμπαιγμό ενός ολόκληρου κλάδου. Δηλώνουν δε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία