BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ψύρρας: «Απέτυχε η επιμήκυνση στο γάλα»

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την τιμή και το καθεστώς εμπορίας του γάλακτος κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θωμάς Ψύρρας.

Ψύρρας: «Απέτυχε η επιμήκυνση στο γάλα»

0
0
Ο κ. Ψύρρας επισημαίνει στην ερώτησή του ότι η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του «φρέσκου» επέτεινε τα προβλήματα καθώς οι τιμές στη λιανική έχουν αυξηθεί ενώ εκείνες για τον παραγωγό έχουν μειωθεί την ώρα που το «γάλα ημέρας» φαίνεται ότι δεν «περπατάει» στην αγορά

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την τιμή του “φρέσκου γάλακτος”».

Το θέμα της επιμήκυνσης της ζωής του φρέσκου γάλακτος, όπως πλέον προκύπτει στην πράξη, επέτεινε αντί να λύσει τα προβλήματα. Έχουν περάσει ήδη δυόμισι μήνες από τη δημοσίευση του Νόμου 4254/2014, με τον οποίο θεσπίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι νέοι κανόνες εμπορίας του γάλακτος, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η περίφημη έκθεση του ΟΟΣΑ.


Ήδη, οι τιμές του γάλακτος στη λιανική έχουν αυξηθεί, ενώ αντίστροφα οι τιμές για τον παραγωγό έχουν μειωθεί. Συγκεκριμένα, ενώ η μέση τιμή για τον παραγωγό από τα 0,45 ευρώ το κιλό που ήταν πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου έπεσε στα 0,42 λεπτά το κιλό, οι τιμές της λιανικής έχουν αυξηθεί έως και 5%.

Όσο για το “γάλα ημέρας” που τόσο πολύ διαφημίστηκε αποδεικνύεται ως ένα μη ρεαλιστικό μέτρο, και μάλιστα, δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στην αγορά.

Με βάση τα δεδομένα της πραγματικότητας, που διαψεύδουν όσους υποστήριζαν την επιμήκυνση,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Σκοπεύετε να ξεκινήσετε νέο κύκλο επαφών με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διορθωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο καθεστώς εμπορίας του γάλακτος;»

           

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία