BACK TO
TOP
Πολιτικές

Σε Αφρική και Ν. Αμερική θα στραφεί η Ρωσία για να καλύψει το κενό στις εισαγωγές

Στις αγορές της Λατινικής Αμερικής στρέφεται η Ρωσία προκειμένου να καλύψει το κενό που θα υπάρξει από το εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις χώρες της Ε.Ε., του Καναδά και των ΗΠΑ. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, εξερχόμενος από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σε Αφρική και Ν. Αμερική θα στραφεί η Ρωσία για να καλύψει το κενό στις εισαγωγές

0
0
Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το αντίκτυπο για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια δε θα είναι μεγάλο για τη φετινή εξαγωγική χρονιά καθώς η παραγωγή και οι αποστολές προς τη ρωσική αγορά ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Παραδέχτηκε όμως ότι «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα. Θα πρέπει να είμαστε σε alert. Ο δρόμος είναι μακρύς»

Τόσο ο κ. Μίχαλος όσο και κυβερνητικοί παράγοντες σε δικές τους ανεπίσημες δηλώσεις προς δημοσιογράφους εξέφραζαν την ελπίδα ότι, βάσει διαβεβαιώσεων που έχουν ληφθεί από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, τα ελληνικά προϊόντα δε θα επηρεαστούν από την εξέλιξη αυτή.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Μεντβέντεφ και τη δημοσιοποίηση της πλήρους λίστας με τα προϊόντα για τα οποία ισχύει η απαγόρευση εισαγωγών.
Εξάλλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης σκοπεύει στο προσεχές συμβούλιο υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου να θέσει στους συναδέλφους του την ανάγκη στήριξης κλάδων όπως των νωπών προϊόντων (ροδάκινα, φράουλες, ακτινίδια) αλλά και της γούνας, που είναι πολύ πιθανό να πληγούν δυσανάλογα από την κρίση

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση να μπλοκάρει τα πολωνικά μήλα η Μόσχα μπορεί να στραφεί σε οπωροκηπευτικα από την Αφρική, όμως τα υψηλά έξοδα διακίνησης και αποθήκευσης θα κοστίσουν στη Ρωσία 33% περισσότερο μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Freshplaza
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία