BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Έκτακτη σύσκεψη των εξαγωγών Β. Ελλάδας για το εμπάργκο

Τα υπουργεία των Εξωτερικών, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, καλούνται να βρουν λύση στο θέμα των αδιάθετων τόνων εποχικών φρούτων (ροδάκινα και νεκταρίνια) λόγω του ρωσικού εμπάργκο.

Έκτακτη σύσκεψη των εξαγωγών Β. Ελλάδας για το εμπάργκο

1
0
Μετά και την επιστροφή των πρώτων φορτηγών γεμάτα με ελληνικά ροδάκινα που δεν πέρασαν τελικά στη Ρωσία, λόγω του εμπάργκο, το θέμα της αποζημίωσης των Ελλήνων παραγωγών τίθεται επιτακτικά στο τραπέζι

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη 14 Αυγούστου στις Βρυξέλλες σε σύσκεψη εμπειρογνωμόνων από τις χώρες -μέλη. Εκεί θα επιχειρηθεί μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και των πιθανών λύσεων.

Την ίδια ώρα έκτακτη σύσκεψη  θα έχουν τη Δευτέρα 11 Αυγούστου στις 5 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ημαθίας, οι  παραγωγοί –εξαγωγείς της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, επανέλαβε το αίτημα των παραγωγών να καταγραφούν και να καταστραφούν τα αδιάθετα προϊόντα, αλλά και να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από την Ε.Ε.

Ο ίδιος ανέφερε πως είχε ζητηθεί ραντεβού την Τρίτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά τελικά η συνάντηση ανακλήθηκε και από εκεί και πέρα οι παραγωγοί εξετάζουν τους τρόπους που θα οργανώσουν την αντίδρασή τους

Παράλληλα την  άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες ζητούν από κοινού Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, άλλα και χώρες του Βορρά όπως η Ολλανδία, με σκοπό να αποφασισθεί η ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών ταμείων αποζημιώσεων για τους αγρότες, λόγω της ζημιάς που θα υποστούν από το ρωσικό εμπάργκο

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΑΑΤ, διεξάγονται συνεχείς διαβουλεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο οι οποίες αναμένει να αποδώσουν καρπούς τόσο σε επίπεδο Ένωσης, όσο και σε επίπεδο Ρωσίας, τα αναμενόμενα για τα ελληνικά προϊόντα θετικά αποτελέσματα.

Απόλυτη διαβεβαίωση πως οι Έλληνες παραγωγοί ροδάκινου και ακτινιδίου θα αποζημιωθούν, είτε με κοινοτικά είτε με εθνικά κονδύλια, για τις ζημίες που ενδέχεται να υποστούν από το ρωσικό εμπάργκο, έδωσε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα πως η Ελλάδα ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις συμμαχίες της» στο Δυτικό στρατόπεδο

«Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο, η παραγωγή τους μένει απούλητη. Ό,τι και να συμβεί θα αποζημιωθούν, είτε με εθνικά είτε με κοινοτικά χρήματα», δήλωσε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία