BACK TO
TOP
Πολιτικές

Άμεση ενεργοποίηση του αποθεματικού κρίσεων εξήγγειλε ο Τσιόλος

Η νέα ΚΑΠ έχει εργαλεία που θα στηρίξουν τους ευρωπαίους αγρότες και μόλις κριθεί αναγκαίο θα ενεργοποιηθεί το αποθεματικό κρίσης, τόνισε μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Γεωργίας, Ντατσιάν Τσιόλος με αφορμή το ρωσικό εμπάργκο στα οπωροκηπευτικά της Ε.Ε. Επιπλέον, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας Task Force (ομάδας εργασίας) για αναλύσει τις επιπτώσεις από το ρωσικό μπλόκο στον αγροτικό τομέα.

Άμεση ενεργοποίηση του αποθεματικού κρίσεων εξήγγειλε ο Τσιόλος

2
0
Επιπλέον, ο κ. Τσιόλος έκανε λόγο για την ανάγκη μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης. Πρόσθεσε δε, ότι ο αγροτικός τομέας της Ε.Ε. είναι ανθεκτικός και θα στραφεί σύντομα σε νέες αγορές

Αναλυτικά η δήλωση του Επιτρόπου της ΕΕ για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, σχετικά με την απαγόρευση των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων της ΕΕ στη Ρωσική Ομοσπονδία:

«Καταλαβαίνω την ανησυχία του αγροτικού τομέα της ΕΕ. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η ΚΑΠ έχει νέα και εκσυγχρονισμένα εργαλεία για να σταθούμε δίπλα τους, μόλις αυτό κριθεί αναγκαίο, συμπεριλαμβανομένου και του αποθεματικού κρίση μας, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο τώρα. Είμαι βέβαιος ότι ο γεωργικός τομέας μας είναι ανθεκτικός και θα αναπροσανατολιστεί γρήγορα προς νέες αγορές και ευκαιρίες. Αλλά πρέπει να υπάρχει υποστήριξη για να συμβεί ομαλά αυτή η μετάβαση. Αυτό απαιτεί μια ενωμένη ευρωπαϊκή απάντηση. Έχω μιλήσει με τους Υπουργούς Γεωργίας από όλη την Ευρώπη, και ιδίως με τον Μαουρίτσιο Μαρτίνα, τον Ιταλό υπουργό Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών και Πρόεδρο του Συμβουλίου. Στο σημερινό πλαίσιο, το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσουμε κατά τρόπο αναλογικό και γρήγορο. Όπως πάντα όταν το απαιτούν οι συνθήκες της αγοράς, έχω ήδη δώσει εντολή στις υπηρεσίες μου για τη δημιουργία μια Task Force (ομάδας εργασίας) για την ανάλυση των δυνητικών επιπτώσεων στον αγροτικό τομέα ανά κλάδο και να εκτιμήσει πώς μπορούμε να παρέχουμε αποτελεσματική και ουσιαστική υποστήριξη εάν και όπου αυτό είναι απαραίτητο. Δεύτερον, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των ανώτερων γεωργικών εμπειρογνωμόνων από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Αυγούστου».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία