BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Οι προς εξαγωγή ποσότητες ροδάκινων θα «δώσουν» την κατά κιλό αποζημίωση

Το κατάλληλο επίπεδο της ποσότητας επιτραπέζιων ροδάκινων προς εξαγωγή που θα μπορούσε να δώσει μια ικανοποιητική αποζημίωση ανά κιλό, αναζητούν οι συντελεστές του κλάδου σε συνεργασία με τις επίσημες αρχές, με δεδομένο ότι το κοινοτικό κονδύλι που έχει προβλεφθεί για την αντιστάθμιση της ζημιάς από το ρωσικό εμπάργκο ανέρχεται συνολικά στα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ περίπου αφορούν στην Ελλάδα. Το θέμα απασχόλησε επί 2ωρο τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης τους αγροτοσυνεταιριστές από τη Μακεδονία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κατάληξη σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Οι προς εξαγωγή ποσότητες ροδάκινων θα «δώσουν» την κατά κιλό αποζημίωση

1
0

Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά, η ποσότητα που είναι δυνατόν να αποζημιωθεί κυμαίνεται από 10.000 μέχρι 40.000  τόνους με την κατά κιλό αποζημίωση να διαμορφώνεται αντίστοιχα από 25 λεπτά μέχρι 1 ευρώ το κιλό, καθ’ όσον το συνολικό προς διάθεση ποσό για το σκοπό αυτό δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Γιώργος Καρασμάνης διαβεβαίωσε πάντως τους εκπροσώπους των ροδακινοπαραγωγών ότι είχε και νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο Τσιόλος από τον οποίο ζήτησε την αναζήτηση τρόπων αύξησης του συνολικού ποσού της αποζημίωσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Καρασμάνης μετέφερε στον Ευρωπαίο Επίτροπο το αίτημα της ελληνικής πλευράς για διεύρυνση των μέτρων προς την κατεύθυνση της στήριξης των απωλειών εισοδήματος από τη μεγάλη πτώση των τιμών στα ροδάκινα, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, πριν από το Ρωσικό εμπάργκο.

Σημειωτέον ότι στη διάρκεια της ημέρας οι εκπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και αντιπροσωπείες των κομμάτων.  

Από την πλευρά του, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης επήλθε συμωνία για την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών δωρεάν διανομής ποσοτήτων ροδακίνων και νεκταρινιών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, Φιλανθρωπικά, Κοινωφελή Ιδρύματα, και Ιερές Μητροπόλεις. 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία