BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ξεκίνησε η διανομή ροδάκινων, προς έγκριση το αίτημα για χυμοποίηση

Εντατικοποιούνται οι διαδικασίες διανομής ροδάκινων που έμειναν αδιάθετα από το ρωσικό εμπάργκο, σε απόρους, πολύτεκνους και ιδρύματα, ενώ αναμένεται και η έγκριση του αιτήματος για ένταξη μέρους των αποσυρθέντων ποσοτήτων για χυμοποίηση.

Ξεκίνησε η διανομή ροδάκινων, προς έγκριση το αίτημα για χυμοποίηση

1
0

Από την Παρασκευή 22 Aυγούστου όταν ξεκίνησε η πρώτη φάση του σχεδίου έχουν διατεθεί από τις οργανώσεις παραγωγών περί τα 16.000 χαρτοκιβώτια των πέντε κιλών συνολικού όγκου 80 τόνων, κυρίως σε κρατούμενων σωφρονιστικών ιδρυμάτων, απόρους εγγεγραμμένους στις λίστες δήμων και πολύτεκνους. Η αποστολή των φορτίων θα ενταθεί στη διάρκεια της εβδομάδας με αποστολές ποσοτήτων στους δήμους Πεντέλης, Θέρμης, Θηβαίων καθώς και στις Ενώσεις πολυτέκνων Ξάνθης και Δράμας.

Από τη Δευτέρα 25 Αυγούστου και για μερικές εβδομάδες η ΕΟΠΑ (Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών) διανέμει ροδάκινα σε όλους τους πολυτέκνους μέλη της Οργάνωσης (ανεξαρτήτως εισοδήματος ή ηλικίας).Σήμερα θα γίνει διανομή στα εξής σημεία:

- Στο Σταθμό Λαρίσης, στις αποθήκες που διαθέτει η Εθνική Οργάνωση Πολυτέκνων Αθηνών

- Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

- Στους αποθηκευτικούς χώρους του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, η ελληνική αντιπροσωπεία διαφώνησε με την προτεινόμενη κατανομή και ζήτησε τον επαναπροσδιορισμό των ποσών με κριτήριο το μερίδιο των εξαγωγών της κάθε χώρας προς τη Ρωσία και όχι με βάση τον αριθμό παραγωγών και το ύψος της συνολικής παραγωγής, που χρησιμοποίησε η Επιτροπή. 

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε στην συνέχεια προετοιμάζεται νέος, διορθωτικός κανονισμός, προκειμένου να ληφθούν υπόψη συνολικότερα οι συνέπειες από τις ρωσικές απαγορεύσεις αλλά και για να βελτιωθούν σημεία του εκδοθέντος κανονισμού.

Για το λόγο αυτό ζήτησε από τα κράτη μέλη την αποστολή γραπτών παρατηρήσεων. Η Ελλάδα έχει ήδη αποστείλει τις δικές της παρατηρήσεις οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

• Επέκταση προορισμών απόσυρσης και για μεταποίηση, προκειμένου τα ροδάκινα να χυμοποιηθούν και να διανεμηθούν δωρεάν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις αλλά και σχολεία.

• Η στήριξη για τους ροδακινοπαραγωγούς που δεν είναι μέλη Οργανώσεων Παραγωγών να ανέρχεται, επίσης, σε ποσοστό 100% όπως ισχύει και για τις Ο.Π. καθώς, επίσης, και επέκταση προορισμού απόσυρσης στην μεταποίηση (χυμοποίηση)

• Να προβλεφθεί δυνατότητα σύναψης συμβάσεων των μη μελών  Ο.Π. και με «ένα σχήμα ισοδυνάμου χαρακτήρα αναγνωρισμένο από το Κ-Μ» που θα διαχειριστεί τις αποσύρσεις τους.

• Να αυξηθεί το ποσό που κατανέμεται στην Ελλάδα για ενέργειες προώθησης υπολογιζόμενο με βάση το ποσοστό εξαγωγών της κάθε χώρας προς τη Ρωσία, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο εξαγωγών ροδάκινων και νεκταρινιών προς τη συγκεκριμένη αγορά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία