BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Έως 30 Σεπτέµβρη η δωρεάν διανοµή ροδάκινων

Μέχρι τέλος Σεπτεµβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δωρεάν διανοµής ροδάκινων και νεκταρινιών από τις Οργανώσεις Παραγωγών και τους µεµονωµένους παραγωγούς δια µέσω των Οµάδων και έως το τέλος του χρόνου για τις δράσεις προώθησης, σύµφωνα µε την εφαρµοστική εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ισπανοί καίνε τα ροδάκινα και τη σημαία της ΕΕ

0
0

Η εγκύκλιος που υπογράφει ο Γενικός Γραµµατέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχος Κορασίδης και αναρτήθηκε στη ∆ιαύγεια, ακολουθεί τον Κανονισµό (ΕΕ) 913/2014 της Επιτροπής για προσωρινά έκτακτα µέτρα στήριξης που αφορούν τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών.

Σύµφωνα µε την εγκύκλιο, οι Οµάδες Παραγωγών µπορούν να διαθέσουν στη δωρεάν διανοµή το 10% κατ’ ανώτερο όριο, του όγκου παραγωγής (µέσος όρος τριετίας), ενώ η χρηµατοδότηση από την Ε.Ε. για τους µεµονωµένους παραγωγούς καθορίζεται στο 50% των ποσών που καθορίζονται στο Παράρτηµα XI του Καν.(ΕΕ) 543/2011 για τις Οργανώσεις Παραγωγών (29,6 ευρώ/100 κιλά).

Η εγκύκλιος

Σύµφωνα µε τον Κανονισµό (ΕΕ) 913/2014 της Επιτροπής ορίζονται προσωρινά έκτακτα µέτρα στήριξης για τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών.

Τα µέτρα στήριξης είναι τα εξής:

α) δωρεάν διανοµή, που µπορεί να διεξαχθεί από 11 Αυγούστου 2014 έως τις 30 Σεπτεµβρίου 2014 από τις Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) και τους µεµονωµένους παραγωγούς δια µέσω των Οµάδων Παραγωγών και

β) δραστηριότητες προώθησης, που εντάσσονται στα µέτρα πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων, και µπορούν να διεξαχθούν από 11 Αυγούστου 2014 έως τις 31 ∆εκεµβρίου 2014 από τις Ο.Π.

Αναλυτικά για τη δωρεάν διανοµή πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα:

Οργανώσεις παραγωγών

Οι Οργανώσεις Παραγωγών δύναται να διαθέσουν στη δωρεάν διανοµή το 10% κατ’ ανώτερο όριο, του όγκου παραγωγής (µέσος όρος τριετίας).

Μεµονωµένοι παραγωγοί

• Η χρηµατοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθορίζεται στο 50% των ποσών που καθορίζονται στο Παραρτήµα XI του Κανονισµού (ΕΕ) 543/2011.

• Οι ενδιαφερόµενοι παραγωγοί συνάπτουν σύµβαση µε αναγνωρισµένη Οµάδα για το σύνολο της ποσότητας που πρόκειται να παραδώσουν.

• Η οργάνωση παραγωγών αποδέχεται όλα τα εύλογα αιτήµατα παραγωγών, αξιολογώντας τις ποσότητες µε βάση τη δήλωση ΟΣ∆Ε 2014.

• Η οργάνωση παραγωγών οφείλει να εξακριβώσει πριν την υπογραφή της σύµβασης ότι η ποσότητα που πρόκειται να παραδοθεί στο πλαίσιο της σύµβασης δεν υπερβαίνει το χαµηλότερο από τα ακόλουθα ανώτατα όρια, το 10% της συνολικής παραγωγής του παραγωγού για το έτος 2012 βάση εγγράφων (τιµολόγια πώλησης) ή τη µέση απόδοση ανά εκτάριο των µελών της οργάνωσης για το έτος 2012, πολλαπλασιαζόµενη επί το 10% της έκτασης που χρησιµοποιήθηκε από τον παραγωγό για το έτος 2014 βάσει εγγράφων.

• Η χρηµατοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπως ορίζεται από τον σχετικο κανονισµό, καταβάλλεται µέσω της οργάνωσης παραγωγών που υπέγραψε σύµβαση.

• Τα ποσά που αντιστοιχούν στις πραγµατικές δαπάνες της οργάνωσης παραγωγών για την δωρεάν διανοµή παρακρατούνται από την οργάνωση παραγωγών. Αποδεικτικά στοιχεία των δαπανών παρέχονται µε τιµολόγια.

•  Οι οργανώσεις παραγωγών υποβάλουν αίτηση καταβολής χρηµατοδοτικής συνδροµής από την Ε.Ε. στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δράση της δωρεάν διανοµής έως 31 Οκτωβρίου 2014.

ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ

Αιτήσεις µέχρι 15 Οκτωβρίου

Για ένταξη στο µέτρο της προώθησης, σύµφωνα µε τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, οι οργανώσεις παραγωγών θα πρέπει να υποβάλουν έως τις15 Οκτωβρίου 2014, έντυπο αρχικής αίτησης διαµέσου των αρµόδιων ∆ιευθύνσεων Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη ∆ιεύθυνση ΠΑΠ ∆ενδροκηπευτική (Fax: 210-5246258 και email: ax2u269@minagric.gr και ax2u208@minagric.gr).

Υπενθυµίζεται ότι το ανώτατο ύψος της ενωσιακής δαπάνης
για τη χώρα µας σχετικά µε το µέτρο της προώθησης ανέρχεται στα 317.215 ευρώ.

Έλεγχοι στο 10% των συμμετεχόντων και στο 10% της ποσότητας διανομής

Προβλεπόµενοι έλεγχοι

Η ανωτέρω δωρεάν διανοµή υπόκειται σε πρωτοβάθµιους ελέγχους του άρθρου 108 του Κανονισµού (ΕΚ) 543/2011 σε ποσοστό 10% της ποσότητας διανοµής και 10% των οργανώσεων παραγωγών και των παραγωγών µη µελών οι οποίοι µετέχουν στα έκτακτα µέτρα. Οι έλεγχοι διενεργούνται από τις επιτροπές ελέγχου, που ορίζονται στο άρθρο 26 της ΚΥΑ αριθ. 266355/2009 (ΦΕΚ 594Β/2009), όπως ισχύει.

Αναλυτικά για τις δραστηριότητες προώθησης που εντάσσονται στα µέτρα πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα:

• Οι οργανώσεις παραγωγών υποβάλουν έως 15 Οκτωβρίου 2014, έντυπο αρχικής αίτησης διαµέσου των αρµόδιων ∆ιευθύνσεων Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη ∆ιεύθυνση ΠΑΠ ∆ενδροκηπευτική (Fax: 210 5246258 και email: ax2u269@minagric.gr και ax2u208@minagric.gr).

• Το ανώτατο ύψος της ενωσιακής δαπάνης για τη χώρα µας για το µέτρο της προώθησης ανέρχεται στα 317.215 ευρώ.

• Σε περίπτωση που οι αρχικές αιτήσεις υπερβαίνουν το ανωτέρω ποσό καθορίζεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων - ∆ιεύθυνση ΠΑΠ ∆ενδροκηπευτικής συντελεστής κατανοµής µε βάση τις αιτήσεις.

• Οι οργανώσεις παραγωγών υποβάλουν αίτηση καταβολής χρηµατοδοτικής συνδροµής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον ΟΠΕΚΕΠΕ έως 30 Ιανουαρίου 2015.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία