BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Απλοποίηση εξαγωγών υπόσχεται νέο σχέδιο νόμου

Ταχύτερες πλέον οι τελωνειακές και προτελωνειακές διαδικασίες, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Προτάσεις ζήτησε από τους εκπροσώπους των φωτοβολταϊκών ο Μηταράκης

0
0
Το προσχέδιο νόμου για την διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου και την απλοποίηση των προ τελωνειακών και τελωνειακών διαδικασιών παρουσίασε σήμερα στη Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη: "Το προσχέδιο διευρύνει τον θεσμό του εγκεκριμένου εμπόρου, αξιοποιεί το ΓΕΜΗ και τα Επιμελητήρια για σειρά διαδικασιών όπως τα Πιστοποιητικά Καταγωγής και απλοποιεί την εξαγωγή προϊόντων διττής χρήσης. Κοινός παρονομαστής των προτάσεων είναι η απλοποίηση διαδικασιών και η χρήση της τεχνολογίας για την αυτοματοποίηση διαδικασιών.

 

Αναμένουμε άμεσα τα σχόλια των συναρμόδιων υπουργείων ώστε να καταθέσουμε το νομοσχέδιο στην Βουλή. Παράλληλα θα προηγηθεί διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς και ήδη σήμερα στις 15:00 θα ενημερώσω τον κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

 

Συζητήσαμε επίσης τις εξελίξεις αναφορικά με το Ρωσικό εμπάργκο. Όπως γνωρίζετε ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των επιπτώσεων της κρίσης στην Ελληνική οικονομία, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ειδικά για τα Ροδάκινα η προσπάθεια μας να αναζητηθούν εναλλακτικές αγορές έχει ήδη αποδώσει καρπούς. Μέχρι τώρα έχουν εξαχθεί 141.500 τόνοι έναντι 112.000 στο αντίστοιχο διάστημα του 2013. Καταγράφεται δηλαδή αύξηση 23,3%. Το γεγονός αυτό μας δημιουργεί αισιοδοξία και για τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα που κατευθύνονταν μαζικά στη Ρωσική αγορά».

 

 

(Πηγή: capital.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία