BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

«Απαραίτητες οι εκστρατείες προώθησης στην ασιατική αγορά»

Υψηλό βαθμό διεθνοποίησης είχε η έκθεση Asiafruit Logistica 2014, που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ - Κονγκ 3-5 Σεπτεμβρίου.

Τα φώτα στη Asia Fruit Logistica

1
0

Σύμφωνα με τον Γ. Πολυχρονάκη, ειδικό Σύμβουλο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, «η ασιατική αγορά προσφέρει άριστες προοπτικές για την κατανάλωση ελληνικών φρούτων και λαχανικών, και θα πρέπει να λάβουμε μια καλύτερη θέση σε αυτή την αγορά, η οποία μπορεί να γίνει μια εναλλακτική λύση και για το ρωσικό βέτο».

«Είναι απαραίτητο, να υπάρξουν εκστρατείες προώθησης στην ασιατική αγορά για τα προϊόντα μας προκειμένου να γίνουν πιο γνωστά  και να εδραιωθεί η παρουσία μας στην εν λόγω αγορά. Για να επιτευχθεί όμως  αυτό θα πρέπει να  αντιμετωπισθούν τα προβλήματα από  την καθυστέρηση (λόγω ελληνικής γραφειοκρατίας κλπ αιτίων κυρίως από το ΥΠΑΑΤ) υπογραφής διμερών φυτουγειονομικών συμφωνιών με τις χώρες της περιοχής

Δυσάρεστη όμως εξέλιξη  στο όλο θέμα αποτελεί  η μη υπογραφή συμφωνίας για την εξαγωγή 2.000 τόνων ελληνικών δαμάσκηνων στην Ινδία (παρά την ύπαρξη σχετικής άδειας εισαγωγής, η οποία εκδόθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ινδίας, λόγω μη έγκαιρης απάντησης από τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας περί της ικανοποίησης ή μη των φυτοϋγειονομικών απαιτήσεων της Ινδίας, οι οποίες θα πρέπει να αναγράφονται σαφώς στο πιστοποιητικό φυτοϋγείας που θα συνοδεύει το εκάστοτε φορτίο

Κρίνεται απαραίτητη η επίσπευση υπογραφής διμερών συμφωνιών με την Κίνα (για επιτραπέζια σταφύλια, κεράσια, μήλα, πορτοκάλια, δαμάσκηνα) ,με την Νότια Κορέα για ακτινίδια σε πρώτη φάση και κεράσια, δαμάσκηνα σε δεύτερη και με άλλες ασιατικές χώρες. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του ΥΦΥΠΕΞ κ. Κούρκουλα για συνάντηση με τον Ινδό Πρέσβη για την επίσπευση υπογραφής της συμφωνίας με την Ινδία για ακτινίδια (εκδηλώθηκε μεγάλη ζήτηση από Ινδούς εμπόρους) και ίσως προλαβαίνουμε την υπό έναρξη συγκομιδής κατά την εμπορική περίοδο 2014/15 γι αυτό το προϊόν».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία