BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τις εισαγωγές στην Κίνα

Σχετικά με τις εισαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων ενημερώνει η πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο.

Ως 30 Απριλίου αιτήσεις για προώθηση ποιοτικών προϊόντων

5
0

Συγκεκριμένα, η συσκευασία των προς εξαγωγή προϊόντων θα πρέπει να φέρει: α) την ονομασία της εταιρείας, β) τον αριθμό έγκρισης εγγραφής από την υπηρεσία AQSIQ, γ) την διεύθυνση της εταιρείας, όπως αυτά έχουν υποβληθεί και εγκριθεί από το CNCA (Certification and Accreditation Administration of the People’s Republic of China). Επίσης και οιαδήποτε άλλη πληροφορία αναγράφεται στη συσκευασία θα πρέπει να  είναι ακριβώς όπως έχει υποβληθεί στο CNCA.

Στην περίπτωση που η εγγεγραμμένη εταιρεία είναι θυγατρική ή μονάδα παραγωγής Ομίλου Εταιρειών, στη συσκευασία πρέπει να αναγράφεται μονάχα η επωνυμία του Ομίλου εταιρειών καθώς και η διεύθυνση αυτού της και ο αριθμός έγκρισης εισαγωγής. Παράλληλα σε αυτήν την περίπτωση πρέπει η αρμόδια Αρχή της Ελλάδος να παρέχει στον εξαγωγέα, εκ των προτέρων, επιστολή που θα εξηγεί ειδικώς την αναγκαιότητα για αυτήν την διαφοροποίηση στην εγγραφή της συσκευασίας.

Τα προϊόντα που το Υγειονομικό Πιστοποιητικό δεν ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις του CNCA θα επιστρέφονται ή θα καταστρέφονται από τις αρμόδιες κινεζικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουμε κληθεί να υποβάλλουμε (έως 31.5.14) στο CNCA, όπως και το έχουμε πράξει, καταλόγους για τη δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων εξαγωγέων. Οιοσδήποτε μελλοντικός εξαγωγέας στην Κίνα, θα πρέπει παρομοίως να ζητήσει την εγγραφή του, μέσω της ιδίας διαδικασίας (δηλαδή αίτηση στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο και θα προωθήσει τα πλήρη στοιχεία της αιτούσης επιχειρήσεως στο Γραφείο μας ώστε να υποβληθούν στο CNCA).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία