BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Χωρίς ειδικές αλλαγές λόγω εμπάργκο τα επιχειρησιακά των ΟΠ ροδάκινου

Μέρος του επιχειρησιακού ταμείου των Ομάδων Παραγωγών αποτελούν οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της έκτακτης προσωρινής στήριξης για το ροδάκινο λόγω του εμπάργκο, ενώ οι οργανώσεις δεν χρειάζεται να τροποποιήσουν τα υπάρχοντα επιχειρησιακά τους σχέδια για να τα «κουμπώσουν» στα μέτρα.

Χωρίς ειδικές αλλαγές λόγω εμπάργκο τα επιχειρησιακά των ΟΠ ροδάκινου

0
0

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η νέα διευκρινιστική εγκύκλιος προς τις Διευθύνσεις Φυτικής Παραγωγής που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ Μόσχος Κορασίδης, κατόπιν οδηγιών που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την εφαρμογή των Καν. (ΕΕ) 932/2014 και Καν. (ΕΕ) 913/2014.

Σημειώνεται ότι τα μέλη των ΟΠ που δεν υλοποιούν επιχειρησιακά προγράμματα θεωρούνται ως παραγωγοί μη μέλη ΟΠ και συνεπώς ακολουθούνται οι αντίστοιχες διαδικασίες και έλεγχοι. Υπογραμμίζεται ότι μέλη ΟΠ νοούνται μόνο τα μέλη ΟΠ οι οποίες υλοποιούν ΕΠ και είναι αναγνωρισμένες για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Αναλυτικά στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι:

1. Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προσωρινών εκτάκτων μέτρων αποτελούν μέρος του επιχειρησιακού ταμείου των Οργανώσεων Παραγωγών (ΟΠ).

2. Οι ΟΠ με επιχειρησιακό πρόγραμμα (ΕΠ) δεν χρειάζεται να το τροποποιήσουν προκειμένου να υλοποιήσουν δράσεις στο πλαίσιο των κανονισμών των εκτάκτων μέτρων στήριξης.

3. Οι ΟΠ και οι αρμόδιες ΔΑΟΚ πρέπει να τηρούν αρχεία των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο των προσωρινών εκτάκτων μέτρων στήριξης.

4. Οι ποινές και οι κυρώσεις που ισχύουν για τις ΟΠ ισχύουν και για τα μη μέλη ΟΠ. Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι δεν θα ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται στα σημεία 2.1.2, 2.2 και 2.3 της αρ. 3672/109689/03-09-2014 εγκυκλίου και θα ακολουθήσουν άμεσα νέες οδηγίες ως προς τα συγκεκριμένα σημεία.

ΘΕΜΑ: «Προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης»

Κατόπιν οδηγιών και διευκρινήσεων που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την εφαρμογή των Καν. (ΕΕ) 932/2014 και Καν. (ΕΕ) 913/2014 επισημαίνεται ότι:

1. Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προσωρινών εκτάκτων μέτρων αποτελούν μέρος του επιχειρησιακού ταμείου των Οργανώσεων Παραγωγών (ΟΠ)

2. Οι ΟΠ με επιχειρησιακό πρόγραμμα (ΕΠ) δεν χρειάζεται να το τροποποιήσουν προκειμένου να υλοποιήσουν δράσεις στο πλαίσιο των κανονισμών των εκτάκτων μέτρων στήριξης.

3. Οι ΟΠ και οι αρμόδιες ΑΟΚ πρέπει να τηρούν αρχεία των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο των προσωρινών εκτάκτων μέτρων στήριξης.

• Τα μέλη των ΟΠ που δεν υλοποιούν ΕΠ θεωρούνται ως παραγωγοί μη μέλη ΟΠ και συνεπώς ακολουθούνται οι αντίστοιχες διαδικασίες και έλεγχοι. Υπογραμμίζεται ότι μέλη ΟΠ νοούνται μόνο τα μέλη ΟΠ οι οποίες υλοποιούν ΕΠ και είναι αναγνωρισμένες για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

4. Οι ποινές και οι κυρώσεις που ισχύουν για τις ΟΠ ισχύουν και για τα μη μέλη ΟΠ.

Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι δεν θα ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται στα σημεία 2.1.2, 2.2 και 2.3 της αρ. 3672/109689/03-09-2014 εγκυκλίου και θα ακολουθήσουν άμεσα νέες οδηγίες ως προς τα συγκεκριμένα σημεία.


Βρείτε εδώ αναλυτικά τη Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τα μέτρα στήριξης στο ροδάκινο.pdf
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία