BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Aλλάζει το Δεκέμβρη ο νόμος Χατζηδάκη για το γάλα

Νέες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αγορά γάλακτος προανήγγειλε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος συνομολογώντας ουσιαστικά την αποτυχία των διατάξεων που τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη άνοιξη.

Κερδίζουν τζίρους τα γαλακτοκομικά παρά την πτώση της κατανάλωσης

1
0
Ωστόσο δε διευκρίνισε αν οι αλλαγές θα δρομολογηθούν προς την κατεύθυνση του περαιτέρω «ανοίγματος» της αγοράς ή θα εισακουσθούν κάποιες έστω από τις προτάσεις των παραγωγών που φώναζαν εξαρχής εναντίον της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του «φρέσκου» γάλακτος

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, ο κ. Γιακουμάτος υπεραμύνθηκε της «συμφωνίας κυρίων» με τις γαλακτοβιομηχανίες και τις αλυσίδες μέσω των οποίων οι τιμές υποχώρησαν, όπως είπε, κατά 5% έως 10% από τις 22 Σεπτεμβρίου. «‘Όχι λόγω του νόμου που επιμήκυνε κατά δύο ημέρες τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος», όπως σημείωσε με νόημα ο υφυπουργός. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα επανεξετάσει το νόμο στα τέλη του χρόνου.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων επιμένοντας στην ορθότητα της απόφασης που υπέγραψε τον περασμένο Ιούλιο και η οποία έχει αμφισβητηθεί δικαστικά.

Δήλωσε ότι για την ώρα δεν θα σχολιάσει το θέμα εν αναμονής έκδοσης της οριστικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (σ.σ. εκδικάζεται στις 7 Νοεμβρίου η υπόθεση).

Μίλησε επίσης για αλλαγές στο καθεστώς των εκπτώσεων και των προσφορών λέγοντας ότι τελειώνει η διαβούλευση και μόλις δει τα αποτελέσματά της θα προχωρήσει σε αποφάσεις.

Στο στόχαστρο του υπουργείου μπαίνει το επόμενο διάστημα ο κλάδος των απορρυπαντικών για τα οποία ο κ.Γιακουμάτος έχει ζητήσει την εκπόνηση σχετικής μελέτης και θα προχωρήσει σε επαφές με τους εκπροσώπους του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό αύριο πρόκειται να βρεθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε ότι αφορά στην αγορά των καυσίμων ο κ. Γιακουμάτος εκτίμησε ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη λιανική θα διαμορφωθεί στο 1,10 ενώ για τις ειδικές κατηγορίες θα κοστίζει περίπου 0,80 ευρώ το λίτρο.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν και εκπρόσωποι της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, αναφέροντας ότι από τον Οκτώβριο η αγορά σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ θα αποστέλλει στα σπίτια καταναλωτών, εντός Αττικής, που έχουν κάνει ηλεκτρονική παραγγελία, τα προϊόντα με μόνη επιβάρυνση ένα ευρώ.

Επίσης ο ΟΚΑΑ θα διανείμει σε επτά σχολεία Αττικής και Θεσσαλονίκης δωρεάν φρούτα σε 7000 μαθητές μετά από συμφωνία με το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο προγράμματος για την εξοικείωση των μαθητών με την υγιεινή ζωή.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία