BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Η τοπική πρωτογενής παραγωγή στην Arnea KOUZINATraditional

Εκατοντάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια συγκέντρωσε η τριήμερη παρουσίαση τοπικών προϊόντων και συνταγών μαγειρικής / ζαχαροπλαστικής με τίτλο Arnea KOUZINATraditional, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου, στο πολύχρωμο Άλσος της Αγίας Παρασκευής στην Αρναία.

Η τοπική πρωτογενής παραγωγή στην Arnea KOUZINATraditional

3
0

Πρόκειται για μέρος του προωθητικού «ταξιδιού» του Mount Athos AreaKOUZINΑ, το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής, στην προώθηση της παραδοσιακής γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής και στη συνέχεια στην καθιέρωση ταυτότητας στα τοπικά προϊόντα.

Συνολικά 23 εκθέτες, 30 τοπικοί παραγωγοί, 6 κοινωνικοί φορείς και 2 επαγγελματικοί οργανισμοί, για μία ακόμη φορά, ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μία ανθρώπινη αλυσίδα δημιουργίας με εύρος από την Ουρανούπολη μέχρι την Ολυμπιάδα και από την Αμμουλιανή μέχρι τη Μεγάλη Παναγία και την Αρναία, η οποία αποτέλεσε μία ακόμη πρωτοβουλία σύμπνοιας και δημιουργικής συνέργειας.

Παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, μαθήματα μαγειρικής και παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής αλλά και οινο-δοκιμές εναλλάχθηκαν με πολιτιστικά δρώμενα, τα οποία ανέδειξαν την τοπική παράδοση και επιβεβαίωσαν την άποψη ότι η γαστρονομία και ο πολιτισμός αποτελούν την πιο όμορφη εναλλακτική τουριστική δραστηριότητα.     

Ολόκληρο το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες της διοργάνωσης υπογράφηκαν από τη chef Ντίνα Νικολάου, η οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε τα μαθήματα μαγειρικής – σε συνεργασία με παραγωγούς, νοικοκυρές από ολόκληρη την περιοχή και τοπικούς chef.

Ιδιαίτερη ήταν ή έμφαση που δόθηκε στην παρουσίαση του τιμώμενου προϊόντος, δηλ. της Φέτας Αρναίας, η οποία εξάγεται πλέον σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, αποτελώντας σήμα κατατεθέν της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής.

Το Arnea KOUZINA Traditional σηματοδότησε την έναρξη σειράς ανάλογων παρουσιάσεων με γενικό τίτλο KOUZINA Traditional, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλους τους οικισμούς της περιοχής αλλά και εκτός αυτής και θα στοχεύσουν στη δημιουργία γαστρονομικού θεσμού με μοναδικά χαρακτηριστικά ποιότητας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία