BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Εγγραφή στο FDA έως τις 31 Δεκεμβρίου για εξαγωγές στις ΗΠΑ

Από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο κάθε έτους, όλα τα οινοποιεία, που παράγουν, μεταποιούν, συσκευάζουν ή αποθηκεύουν τρόφιμα με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εγγραφούν ξανά στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στην ιστοσελίδα (στα αγγλικά) του Οργανισμού.

Εγγραφή στο FDA έως τις 31 Δεκεμβρίου για εξαγωγές στις ΗΠΑ

4
0

Η διαδικασία αυτή απαιτεί, οι εταιρείες οίνων, οινοπνευματωδών ποτών και προϊόντων διατροφής να έχουν αντιπρόσωπο στην αμερικανική αγορά.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι αδύνατη η πρόσβαση στην αμερικανική αγορά.

Οι νέοι κανονισμοί του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), που εκδόθηκαν στα πλαίσια του Νόμου περί Βιοτρομοκρατίας, απαιτούν από τους αποστολείς τροφίμων να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες για την έγκριση από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ. Ειδικότερα:

-Οι εγκαταστάσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ και το εξωτερικό, στις οποίες πραγματοποιείται παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία ή φύλαξη τροφίμων για ανθρώπινη ή ζωική κατανάλωση στις ΗΠΑ πρέπει να εγγραφούν στον FDA, εκτός και αν η εγκατάσταση δικαιούται απαλλαγής με βάση τους κανονισμούς του FDA.

-Οι εγκαταστάσεις τροφίμων εξωτερικού που εμπίπτουν σε αυτούς τους κανονισμούς πρέπει να ορίσουν έναν εκπρόσωπο στις ΗΠΑ.

- Προηγούμενη ειδοποίηση απαιτείται για τρόφιμα για ανθρώπινη και ζωική κατανάλωση που εισάγονται στις ΗΠΑ ή διέρχονται από τις ΗΠΑ, εκτός και αν ισχύει εξαίρεση με βάση τον κανονισμό του FDA.

Την υποχρέωση αυτή έχουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ, και τα οινοποιεία, που παράγουν, μεταποιούν, συσκευάζουν ή αποθηκεύουν τρόφιμα με προορισμό τις ΗΠΑ. «Μετά τη δυσκολία να εφαρμοσθεί στην πράξη στα τέλη του 2012 (συνεχίζοντας τις προσπάθειες αντιμετώπισης απάτης), η διαδικασία αυτή απαιτεί, οι εταιρείες οίνων και οινοπνευματωδών ποτών (και γενικότερα προϊόντων διατροφής) να έχουν αντιπρόσωπο στην αμερικανική αγορά, σύμφωνα με τη Βιοτρομοκρατία πράξη, που υιοθετήθηκε το 2002», αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία