BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με την Κίνα ο ΠΣΕ

Συνεργασία του ΠΣΕ με τον Shanghai Food Association για ενίσχυση του διμερούς εμπορίου.

Έσπασαν το φράγμα των 20 δισ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές

0
0

Συνάντηση με 17μελή αποστολή εκπροσώπων του Συνδέσμου Τροφίμων Σανγκάης (Shanghai Food Association-SFA), κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στην Αθήνα είχε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, με στόχο τη χάραξη κοινών δράσεων στήριξης των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, με πυρήνα τον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Όπως τόνισε η κ. Σακελλαρίδη «η Κίνα είναι ένας οικονομικός γίγαντας και αποτελεί σημαντική αγορά-στόχο για τα ελληνικά προϊόντα. Η ανάπτυξη συνεργιών με τον SFA θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αποτελεσματικότερη διείσδυση ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά και θα λειτουργήσει ως μόνιμος ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με μερικές από τις σημαντικότερες κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του SFA, κυρία Jian Heping σημείωσε ότι «σήμερα στην Κίνα διαμορφώνεται ισχυρή ζήτηση για νέα διατροφικά προϊόντα και ενισχύεται η καταναλωτική συνείδηση, με τους Κινέζους καταναλωτές να δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην ποιότητα, την ασφάλεια και τη διατροφική αξία των εισαγόμενων προϊόντων».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του SFA, έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εισαγωγές προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και ιχθυρών, για πρόσθετα και πρώτες ύλες βιομηχανίας τροφίμων, καθώς και για υγιεινά σνακ και γλυκίσματα.

Σήμερα, οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων στην Κίνα περιορίζονται στις εξαγωγές παρθένου ελαιολάδου (6,3 εκατ. ευρώ ετησίως) και κρασιού (1,6 εκατ. ευρώ ετησίως) επί συνολικών ετήσιων εξαγωγών της τάξης των 382 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά, οι εξαγωγές ελληνικών τροφίμων στην Κίνα αντιστοιχούν στο 2% του συνόλου. Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο συνολικών ελληνικών εξαγωγών προς όλες τις χώρες του κόσμου, οι εξαγωγές αγροτοδιατροφικών προϊόντων αγγίζουν το 20%.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να υπογραφή μεταξύ του ΠΣΕ και του SFA, Σύμφωνο Συνεργασίας κοινών δράσεων, που στόχο θα έχουν την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου των δύο χωρών, προς όφελος των ελληνικών και κινεζικών εξωστρεφών επιχειρήσεων. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων θα αποτελεί έτσι βασικό εταίρο του SFA για τις αναζητήσεις ελληνικών προϊόντων και μέσο άμεσης δικτύωσης με τους Κινέζους εισαγωγείς.

 

Το προφίλ του SFA

O Σύνδεσμος Τροφίμων της Σανγκάης ιδρύθηκε το 1982 και αποτέλεσε τον πρώτο συλλογικό φορέα βιομηχανικού κλάδου στην πόλη μετά την Κινεζική Μεταρρύθμιση. Αριθμεί 447 μεγάλους ομίλους ως μέλη του, στους οποίους αντιστοιχεί το 70% του τζίρου του διατροφικού κλάδου στην Επαρχία της Σανγκάης.

Τα μέλη του SFA, δραστηριοποιούνται στο Εμπόριο Τροφίμων, στο Marketing Τροφίμων, στα Αρτοσκευάσματα, στις Πρώτες Ύλες Βιομηχανίας Τροφίμων, στα Νωπά Τρόφιμα και στους Εξοπλισμούς Βιομηχανίας Τροφίμων.

Ο SFA έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Βιομηχανίας, Πληροφορία και Τεχνολογίας ως φορέας πιστοποίησης του κλάδου των τροφίμων και επίσημη υποστηρικτική δομή για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Βρείτε εδώ πίνακες με Το διμερές εμπόριο Ελλάδας - Κίνας με στοιχεία του ΠΣΕ.doc
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία