BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών

Με καλύτερο ρυθμό και βελτιωμένες τιμές από τις αντίστοιχες περσινές συνεχίσθηκε η εξαγωγή ακτινιδίων.

Οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών

0
0

Βέβαια, οι εξαγωγείς υπογραμμίζουν ότι είναι εντυπωσιακά μεγάλη η ποσότητα που έχει μέχρι σήμερα εξαχθεί, δεδομένου ότι βρισκόμαστε μόλις στην έναρξη της περιόδου και εφιστούν την προσοχή στο από πότε και από ποιες υπηρεσίες άρχισαν να δίνονται σχετικές εγκρίσεις.

Στο μεταξύ ικανοποιητικές είναι οι τιμές για τον παραγωγό και καλοί οι ρυθμοί στις εξαγωγές για τα μανταρίνια Κλημεντίνες αλλά και τα πορτοκάλια Ναβελίνες. Τέλος, εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση μήλων, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 8 - 14/11/2014, είναι οι εξής:

Πορτοκάλια 10.370 τόνοι έναντι 2.390 τόνων πέρυσι

Μανταρίνια 2.698 τόνοι έναντι 1.119 τόνων πέρυσι

Λεμόνια 265 τόνοι έναντι 51 τόνων πέρυσι

Ακτινίδια 28.436 τόνοι έναντι 4.082 τόνων πέρυσι

Σταφύλια 85.813 τόνοι έναντι 54.249 τόνων πέρυσι.

O κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τα εξής: «χαιρετίζουμε την εγκύκλιο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για εντατικοποίηση και αυστηρή εφαρμογή των κανόνων ποιότητας εσπεριδοειδών. Παρά ταύτα όμως εξακολουθούν να διακινούνται ατυποποίητα πορτοκάλια και μανταρίνια και εφιστάται η προσοχή των εξαγωγέων και παρακαλούνται οι εποπτικές και ελεγκτικές υπηρεσίες του δημοσίου για την αυστηρή τήρηση των κοινοτικών εμπορικών προδιαγραφών (ποιότητας) ως προς τα φυτοϋγειονομικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (να μην είναι ξινά) και βεβαίως όχι ατυποποίητα (κατευθείαν από τα χωράφια), όπως δυστυχώς γίνεται από «Έλληνες και Βαλκάνιους εμπόρους», οι οποίοι δυσφημούν τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού. Ζητάμε την επιβολή των προστίμων που προβλέπονται από τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις, όπως π.χ. κατάσχεση των φορτίων και τυχόν προβλεπόμενη αφαίρεση αδείας από εμπόρους».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία