BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μέχρι 5 μήνες στις αποθήκες τα χοιρινά της ΕΕ

Στο µέτρο της ιδιωτικής αποθεµατοποίησης στον τοµέα του χοιρινού κρέατος µε σκοπό να µειώσει την πίεση που υφίσταται η αγορά του προϊόντος λόγω χαµηλών τιµών στην ΕΕ, αποφάσισε να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απόφαση αυτή ελήφθη στα πλαίσια της Επιτροπής ∆ιαχείρισης στις 24 Φεβρουαρίου και θα εγκριθεί επίσηµα αυτές τις μέρες.

Μέχρι 5 μήνες στις αποθήκες τα χοιρινά της ΕΕ

0
0
Σύµφωνα µε το πρόγραµµα, η Κοµισιόν δίνει ένα σταθερό ποσό συµβάλλοντας στα βασικά κόστη της αποθήκευσης για ορισµένα τεµάχια χοιρινού κρέατος (για 90-150 ηµέρες). Για παράδειγµα, για το χοιροµέρι, το ποσοστό κυµαίνεται µεταξύ 254 ευρώ ο τόνος για 90 ηµέρες και 278 ευρώ ο τόνος για 150 ηµέρες.

Η Κοµισιόν, προχώρησε σ’ αυτό το µέτρο καθώς ο συνδυασµός του ρωσικού εµπάργκο και της αύξησης της παραγωγής χοιρινού στην ΕΕ, οδήγησαν στη σηµαντική µείωση της τιµής του χοιρινού σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Ακόµα και αν υπάρχει µια µικρή υποψία για ανάκαµψη, η τιµή του χοιρινού στην ΕΕ είναι κάτω κατά 20% από το µέσο όρο των τελευταίων 5 χρόνων για περισσότερο από 6 µήνες.

Την ίδια ώρα, όµως σύµφωνα µε εκτιµήσεις από το γραφείο του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας στη Χάγη της Ολλανδίας (USDA Hague), οι εξαγωγές χοιρινού της ΕΕ θα φτάσουν σε υψηλά 23 ετών καθώς παρά το ρωσικό εµπάργκο οι Ευρωπαίοι εξαγωγείς βρήκαν εναλλακτικές αγορές. Μάλιστα, το γραφείο της Χάγης  εκτιµά ότι οι εξαγωγές χοιρινού της ΕΕ εκτός του µπλοκ των 28 κρατών µελών ήταν κατά 50.000 τόνους υψηλότερες σε σχέση µε τις αρχικές προβλέψεις του USDA.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία