BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Μπορούν και καλύτερα τα παραδοσιακά λουκάνικα

Βάσει σχετικής έρευνας η αγορά των παραδοσιακών λουκάνικων στη Θεσσαλονίκη κρίνεται Ικανοποιητική με σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες φαίνεται ότι μπορούν να προσαρμοστούν στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών για να εξασφαλίσουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στην ανταγωνιστική αγορά κρέατος.

Μπορούν και καλύτερα τα παραδοσιακά λουκάνικα

0
0
Βάσει της έρευνας που έγινε και παρουσίασε η καθηγήτρια, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, κατεύθυνση ποιοτικού ελέγχου αγροτικών προϊόντων στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Μητλιάγκα, στη χώρα μας οι κρεοπώλες απολαμβάνουν της προνομιακής εμπιστοσύνης των καταναλωτών και προκειμένου να μην κλονιστεί, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η παραγωγή και πώληση ποιοτικών προϊόντων, σύμφωνα με τις αρχές υγιεινής και ασφάλειας

Τα λουκάνικα που παράγονται στα κρεοπωλεία, όπως τόνισε η ίδια στο πλαίσιο της ομιλίας της στο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του, που έγινε στο πλαίσιο της Detrop, είναι τα πλέον δημοφιλή παραδοσιακά αλλαντικά, παρά το γεγονός ότι σήμερα έχει αλλάξει ο τρόπος παραγωγής τους και σύμφωνα με μελέτη που έγινε το 2008, το 2007 καταναλώθηκαν στη χώρα μας περίπου 23.000 τόνοι λουκάνικων (όλων των τύπων), που αποτελούν το 21% της συνολικής κατανάλωσης αλλαντικών

Ο πληθυσμός της έρευνας αφορούσε σε 25 καταστήματα, με το 24% να βρίσκεται σε περιοχές με χαμηλά εισοδήματα, το 60% σε μεσαία και το 16% σε υψηλά. Το 20% των καταστημάτων εμπορεύονταν περισσότερα τους ενός είδους χωριάτικα λουκάνικα, που παρήγαγαν εντός της επιχείρησής τους, ενώ το 56% επί του συνόλου, παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε βιτρίνες -ψυγεία.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία