Τα ελληνικά οινοποιεία, πάνω από 140 σε αριθμό, υποδέχθηκαν τους επισκέπτες της έκθεσης και παρουσίασαν τις πρώτες φετινές σοδειές αλλά και σημαντικές φιάλες του ελληνικού και παγκόσμιου αμπελώνα. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης και δημοσιογράφο οίνου, κ. Ντίνο Στεργίδη για το Οινόραμα 2015 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες προωθητικές ενέργειες ώστε να περιοριστεί η προσέλευση στους επισκέπτες που δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για το κρασί και ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο χώρο. Ο κ. Στεργίδης αναφέρθηκε στην εσωτερική αγορά οίνου που δείχνει θετικά σημεία ανάπτυξης εν μέσω μεγάλου ανταγωνισμού στον κλάδο του κρασιού, δείχνοντας σημεία ανάκαμψης από την οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών
Οι εκπρόσωποι των οινοποιείων μίλησαν για μια καλά οργανωμένη διοργάνωση στους όμορφους χώρους του Ζαππείου που έδωσε τη δυνατότητα στα οινοποιεία να δουν τις πρώτες αντιδράσεις για τις καινούργιες σοδειές όπως και τις προτιμήσεις του κόσμου σε λευκά, ερυθρά και ροζέ κρασιά. Μεγάλη επιτυχία όμως σημείωσαν τα κρασιά παλαίωσης όπως το ασύρτικο «Σαντορίνη» του Οινοποιείου Μπουτάρη και το ξινόμαυρο «Νάουσα» εσοδείας 1976 του κτήματος Μελιτζανή
Οι επισκέπτες δοκίμασαν ποικίλους τύπους κρασιών, με ιδιαίτερη προτίμηση κατά ομολογία των περισσότερων οινοποιών στα λευκά, ενώ συνομίλησαν με τους οινοπαραγωγούς για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις ονομασίες προέλευσης και τις μεθόδους οινοποίησης. Η έκθεση έδειξε επίσης τη μεγάλη γκάμα σε ποικιλίες κρασιού που προσφέρει η ελληνική οινοποιία όσο και τις δυνατότητες που έχουν τα ελληνικά κρασιά να ξεχωρίσουν στην παγκόσμια αγορά οίνου χάρη στην ιδιαίτερη γεύση τους.
Παράλληλα στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εικαστική έκθεση 30 καλλιτεχνών που μεταμόρφωσαν δρύινα βαρέλια σε έργα τέχνης όπως και παρουσίαση ελαιολάδων που έχουν παραχθεί από οινοποιούς
Οι εκπρόσωποι των οινοποιείων μίλησαν για μια καλά οργανωμένη διοργάνωση στους όμορφους χώρους του Ζαππείου που έδωσε τη δυνατότητα στα οινοποιεία να δουν τις πρώτες αντιδράσεις για τις καινούργιες σοδειές όπως και τις προτιμήσεις του κόσμου σε λευκά, ερυθρά και ροζέ κρασιά. Μεγάλη επιτυχία όμως σημείωσαν τα κρασιά παλαίωσης όπως το ασύρτικο «Σαντορίνη» του Οινοποιείου Μπουτάρη και το ξινόμαυρο «Νάουσα» εσοδείας 1976 του κτήματος Μελιτζανή
Οι επισκέπτες δοκίμασαν ποικίλους τύπους κρασιών, με ιδιαίτερη προτίμηση κατά ομολογία των περισσότερων οινοποιών στα λευκά, ενώ συνομίλησαν με τους οινοπαραγωγούς για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις ονομασίες προέλευσης και τις μεθόδους οινοποίησης. Η έκθεση έδειξε επίσης τη μεγάλη γκάμα σε ποικιλίες κρασιού που προσφέρει η ελληνική οινοποιία όσο και τις δυνατότητες που έχουν τα ελληνικά κρασιά να ξεχωρίσουν στην παγκόσμια αγορά οίνου χάρη στην ιδιαίτερη γεύση τους.
Παράλληλα στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εικαστική έκθεση 30 καλλιτεχνών που μεταμόρφωσαν δρύινα βαρέλια σε έργα τέχνης όπως και παρουσίαση ελαιολάδων που έχουν παραχθεί από οινοποιούς