BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ιδανική για εξαγωγές ελαιολάδου και ελιών η Βραζιλία

Ως «ελκυστικός προορισμός» για την εξαγωγή ελαιολάδου, ελιών και άλλων ειδών, στα οποία δε διαθέτει αυτάρκεια, μπορεί να χαρακτηριστεί η Βραζιλία, καθώς παρουσιάζει σταθερή αύξηση για τρόφιμα, ενώ ήδη έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στον κόσμο για τα συγκεκριμένα είδη. Ωστόσο, το μερίδιο της Ελλάδας στις εισαγωγές αυτές είναι πολύ χαμηλό, με την αγορά να κυριαρχείται από ελαιόλαδα Πορτογαλίας και ελιές Αργεντινής.

Τα οφέλη του ελαιολάδου στην υγεία επιβεβαιώνει νέα έρευνα

3
0

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα συμπεράσματα που ανέδειξε έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Αγ. Παύλου (αρμοδιότητα και για Σουρινάμ), που δημοσιεύθηκε αυτό το διάστημα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Βραζιλία με πληθυσμό 201 εκατ. κατοίκους είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές τροφίμων στον κόσμο. Επιπλέον, η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς το 54% του πληθυσμού κατατάσσεται πλέον στη μεσαία τάξη C, (ατομικό εισόδημα μεταξύ 320 και 1.120 ρεάις), η συνολική κατανάλωση της οποίας ξεπερνά αυτήν της Ολλανδίας ή της Ελβετίας (στοιχεία 2013). «Αν σε αυτό προστεθεί και το 22% του πληθυσμού που ανήκει στα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα Α και Β, προκύπτει μια ιδιαίτερα ελκυστική, αστική κατά βάση αγορά, για όλων των ειδών τα τρόφιμα», επισημαίνεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Βιομηχανιών Τροφίμων της Βραζιλίας, η αγορά τροφίμων της

χώρας μεγεθύνεται με μέσο ρυθμό 12,7% το χρόνο την τελευταία πενταετία, ενώ στο τέλος του 2014 είχε φτάσει τα 410,1 δισ. ρεάις (131,4 δισ. ευρώ). Ο τομέας της λιανικής αντιπροσωπεύει το 6,8 % της αγοράς, με το υπόλοιπο να αντιστοιχεί στον τομέα των υπηρεσιών εστίασης. Οι εισαγωγές του κλάδου το 2014 ανήλθαν σε 4,3 δισ. ευρώ.

 

Όλη η έκθεση, εδώ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία