BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Περιζήτητα τα ελληνικά αμνοερίφια στην Ιταλία

Υψηλότερες τιµές δίνουν οι Ιταλοί για τα ελληνικά αµνοερίφια και συγκεκριµένα 1 µε 2 ευρώ παραπάνω από τους Έλληνες εµπόρους, σύµφωνα µε παράγοντες της αγοράς. Σηµειώνεται ότι οι εξαγωγές προς τη γειτονική Ιταλία ξεκίνησαν αυτήν την εβδοµάδα δεδοµένου ότι το καθολικό Πάσχα είναι φέτος µια εβδοµάδα νωρίτερα από το ορθόδοξο (στις 5 Απριλίου).

Περιζήτητα τα ελληνικά αμνοερίφια στην Ιταλία

1
0
«Αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους κτηνοτρόφους µας», σηµειώνει στην Agrenda ο γεωπόνος και παραγωγός από την Καρδίτσα Γιώργος ∆ιδάγγελος και προσθέτει ότι φέτος αναµένονται καλύτερες τιµές (έως και 10 ευρώ το κιλό το κατσικάκι και τα 7 ευρώ το αρνί), λόγω της µείωσης κατά 30% του ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό πυρετό.

«Τα κατσίκια προς την Ιταλία την εβδοµάδα που µας πέρασε έφευγαν µε 5,5 ευρώ το κιλό και η ζήτηση αναµένεται να κορυφωθεί µέχρι και το Πάσχα», όπως αναφέρει στην Agrenda, ο παραγωγός από τη Λάρισα και σύµβουλος της Οµοσπονδίας Κτηνοτρόφικού Συλλόγου Θεσσαλίας, Μιχάλης Τζιότζιος.

Γενικά, οι εξαγωγές ελληνικών αµνοεριφίων προς την Ιταλία δεν είναι συστηµατικές (η ζήτηση συγκεντρώνεται κυρίως σε Καµπανία και Απουλία), αλλά επειδή θεωρούνται είδος πολυτελείας οι Ιταλοί καταναλωτές τα προτιµούν και πληρώνουν καλά γι’ αυτά.

Βέβαια, οι κτηνοτρόφοι καλούνται να είναι προσεκτικοί στις πωλήσεις τους προς τους ξένους εµπόρους γιατί συχνά σηµειώνονται περιστατικά µε ακάλυπτες ή πλαστές επιταγές.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία