«Αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους κτηνοτρόφους µας», σηµειώνει στην Agrenda ο γεωπόνος και παραγωγός από την Καρδίτσα Γιώργος ∆ιδάγγελος και προσθέτει ότι φέτος αναµένονται καλύτερες τιµές (έως και 10 ευρώ το κιλό το κατσικάκι και τα 7 ευρώ το αρνί), λόγω της µείωσης κατά 30% του ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό πυρετό.
«Τα κατσίκια προς την Ιταλία την εβδοµάδα που µας πέρασε έφευγαν µε 5,5 ευρώ το κιλό και η ζήτηση αναµένεται να κορυφωθεί µέχρι και το Πάσχα», όπως αναφέρει στην Agrenda, ο παραγωγός από τη Λάρισα και σύµβουλος της Οµοσπονδίας Κτηνοτρόφικού Συλλόγου Θεσσαλίας, Μιχάλης Τζιότζιος.
Γενικά, οι εξαγωγές ελληνικών αµνοεριφίων προς την Ιταλία δεν είναι συστηµατικές (η ζήτηση συγκεντρώνεται κυρίως σε Καµπανία και Απουλία), αλλά επειδή θεωρούνται είδος πολυτελείας οι Ιταλοί καταναλωτές τα προτιµούν και πληρώνουν καλά γι’ αυτά.
Βέβαια, οι κτηνοτρόφοι καλούνται να είναι προσεκτικοί στις πωλήσεις τους προς τους ξένους εµπόρους γιατί συχνά σηµειώνονται περιστατικά µε ακάλυπτες ή πλαστές επιταγές.
«Τα κατσίκια προς την Ιταλία την εβδοµάδα που µας πέρασε έφευγαν µε 5,5 ευρώ το κιλό και η ζήτηση αναµένεται να κορυφωθεί µέχρι και το Πάσχα», όπως αναφέρει στην Agrenda, ο παραγωγός από τη Λάρισα και σύµβουλος της Οµοσπονδίας Κτηνοτρόφικού Συλλόγου Θεσσαλίας, Μιχάλης Τζιότζιος.
Γενικά, οι εξαγωγές ελληνικών αµνοεριφίων προς την Ιταλία δεν είναι συστηµατικές (η ζήτηση συγκεντρώνεται κυρίως σε Καµπανία και Απουλία), αλλά επειδή θεωρούνται είδος πολυτελείας οι Ιταλοί καταναλωτές τα προτιµούν και πληρώνουν καλά γι’ αυτά.
Βέβαια, οι κτηνοτρόφοι καλούνται να είναι προσεκτικοί στις πωλήσεις τους προς τους ξένους εµπόρους γιατί συχνά σηµειώνονται περιστατικά µε ακάλυπτες ή πλαστές επιταγές.