BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κατά 66% αυξήθηκε η τιμή του λάχανου στη Ρωσία

Αύξηση της τάξεως του 66% κατέγραψε η τιμή για το λάχανο στη ρωσική αγορά από την αρχή του χρόνου, αφενός λόγω του πληθωρισμού των τιμών των τροφίμων, που αυξάνεται με αλματώδη ρυθμό εξαιτίας και της υποτίμησης του νομίσματος, αφετέρου λόγω των κυρώσεων για τις δυτικές εισαγωγές.

Κατά 66% αυξήθηκε η τιμή του λάχανου στη Ρωσία

0
0

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, βασιζόμενο σε στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας της Ρωσίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τιμές για το λάχανο αυξήθηκαν γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο φτάνοντας τα 24 ρούβλια το κιλό.

Παρομοίως, και για άλλα λαχανικά οι τιμές παρουσίασαν απότομες αυξήσεις: Από 1η Ιανουαρίου έως 27 Μαρτίου, οι τιμές για τα κρεμμύδια αυξήθηκαν 40%, για τις πατάτες 36% και για τα καρότα 32%, επισημαίνει το Interfax.

Το κόστος του κρέατος αυξήθηκε με πιο αργούς ρυθμούς, με την αύξηση των τιμών του βοείου κρέατος να διαμορφώνεται στο 10% και την αντίστοιχη για χοιρινό και κοτόπουλο στο 1,5% μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 27 Μαρτίου.

Επισημαίνεται ότι ο συνολικός πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί (από περίπου 7% έναν χρόνο πριν σε σχεδόν 17% το Μάρτιο), καθώς μία απότομη πτώση στην αξία του ρωσικού νομίσματος έχει αυξήσει το κόστος των εισαγωγών.

Ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων αυξήθηκε με ακόμα ταχύτερο ρυθμό, μετά την απαγόρευση της ρωσικής κυβέρνησης των εισαγωγών μίας σειράς από τρόφιμα από τις ευρωπαϊκές χώρες και τις Η.Π.Α. σε αντίποινα για τις κυρώσεις κατά της κρίσης στην Ουκρανία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία