BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Προώθηση σταφίδας στα σχολεία, προτείνει η Παναιγιάλειος Ένωση

Η Παναιγιάλειος Ένωση πρότεινε η σταφίδα να γίνει προϊόν που θα καταναλώνεται στα σχολεία.

Παναιγιάλειος η πρώτη Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη

0
0

Πλέγμα προτάσεων υπέβαλε στον αναπληρωτή υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αχαΐα, η Παναιγιάλειος Ένωση. Επιπλέον, τονίστηκε στον κ. Αποστόλου η ανάγκη ενίσχυσης της Υπηρεσίας Αγροτικής Οικονομίας Αιγίου που έχει απομείνει με δύο υπαλλήλους και κινδυνεύει με «λουκέτο», με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Διεύθυνση στην Πάτρα.

Προτάσεις υπέβαλε η ΠΕΣ για να μειωθεί το κόστος, να  βελτιωθεί το εισόδημα του σταφιδοπαραγωγού και να αμβλυνθεί η αρνητική επίπτωση της εσωτερικής σύγκλισης με τη μεγάλη μείωση της ενίσχυσης. Συγκεκριμένα πρότεινε να επανενταχθεί η σταφίδα στις «συνδεδεμένες ενισχύσεις» καθώς και στις «περιοχές με φυσικούς περιορισμούς μειονεκτικές περιοχές».

Επίσης, να χρηματοδοτηθούν διαρθρωτικά μέτρα για αναμπελώσεις – υποδομές, σχεδίαση θεματικών προγραμμάτων για στήριξη παραγωγών σε ορεινές περιοχές, ενίσχυση μέτρων για τις Ομάδες Παραγωγών, ενίσχυση μέτρων παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στους αγρότες,  ενίσχυση για την εκκίνηση αγροτικών επιχειρησιακών πρωτοβουλιών, επιχορηγήσεις εκκίνησης αγροτικών επιχειρήσεων κ.λπ.

Ακόμη, η ΠΕΣ ζήτησε να υπάρξει επαρκής και χαμηλότοκη χρηματοδότηση των Συνεταιριστικών Οργανώσεων για άμεση πληρωμή των παραγωγών κ.λπ., θέσπιση αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ για τους αγρότες. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια, αγροτικά κτίσματα, τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και αποθήκες, απαλλαγή από την υποχρέωση τήρησης Βιβλίων και έκδοσης στοιχείων των αγροτών με ετήσια εκκαθάριση στα έσοδα κατώτερη των 30.000 ευρώ, απαλλαγή από την υποχρέωση τήρησης Βιβλίων και έκδοσης στοιχείων των αγροτών με ετήσια Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης κατώτερα των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 ευρώ), πλήρης και οριστική απαλλαγή των αγροτών από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, μείωση του ποσοστού προκαταβολής φόρου από 55% στο 20% δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας και έλλειψης ρευστότητας των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και του αγροτικού κόσμου, μη φορολόγηση επιδοτήσεων και αποζημιώσεων και υποβολή συγκεντρωτικών  καταστάσεων Μ.Υ.Φ. ανά χρήση και  όριο πάνω 300 ευρώ.

Τέλος, η Παναιγιάλειος Ένωση πρότεινε στον αναπληρωτή υπουργό τροποποίηση της υποβολής Δήλωσης Φ.Π.Α. αγροτών κανονικού καθεστώτος  ώστε αυτή να γίνεται μία μόνο φορά το έτος με συγκεκριμένη φόρμα για τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος, άμεση επιστροφή του Φ.Π.Α. αγροτών του ειδικού καθεστώτος, άμεση ανταπόκριση των Φορέων για τις αποζημιώσεις λόγω καταστροφών, κατάργηση προστίμων που επιβάλλονται στους αγρότες για τυπικές παραλήψεις στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών τους υποχρεώσεων και εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων για στήριξη των σταφιδοπαραγωγών, όπως  χρηματοδότηση για αναδιάρθρωση αμπελώνων, δημιουργία αγροτικών υποδομών κ.λπ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία