BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Αίτημα για αύξηση όγκων απόσυρσης οπωροκηπευτικών

Δύο μέτρα, που θα ορίζουν μέγιστο όγκο απόσυρσης για όλα τα προϊόντα από τις 15 Μαΐου και έως το τέλος του εμπάργκο και αύξηση των μέγιστων όγκων απόσυρσης για τα νωπά οπωροκηπευτικά λαμβάνοντας υπόψη το κόστος παραγωγής τους, ζητούν οι εξαγωγείς, προκειμένου να αποφευχθεί μια κρίση στην αγορά οπωροκηπευτικών, όπως πέρυσι.

Αίτημα για αύξηση όγκων απόσυρσης οπωροκηπευτικών

0
0

Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τον Incofruit Hellas, θεωρούνται ζωτικής σημασίας, και πρέπει να εγκριθούν άμεσα από την Κομισιόν, και μάλιστα πριν την έναρξη της νέας εμπορικής περιόδου, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει με σημαντικούς όγκους παραγωγής των θερινών προϊόντων τον Μάιο.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμός  Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit Hellas υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη έγκρισης  μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια της διαχείρισης κρίσεων της ΚΟΑ Οπωροκηπευτικών.

Όπως αναφέρει ο Ειδικός Σύμβουλος του Incofruit Hellas Γιώργος Πολυχρονάκης, «τα μέτρα θεωρούμε ζωτικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη της εμπορικής περιόδου του τρέχοντος έτους, η οποία θα ξεκινήσει με σημαντικούς όγκους παραγωγής των θερινών προϊόντων τον προσεχή Μάιο.

Για να αποφευχθεί η κρίση που υπέστη ο κλάδος φρούτων και λαχανικών το 2014, η οποία είχε αρνητική επίπτωση στις τιμές, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν τα μέτρα και να εγκριθούν πριν από την έναρξη της συγκομιδής. Τα μέτρα αυτά πρέπει να προλάβουν τυχόν διαταραχές της αγοράς και να αποφευχθεί να φτάσουν αυτές στην έκταση της κρίσης της περασμένης σεζόν. Για το σκοπό αυτό, έχουν προταθεί δύο κύρια μέτρα:

- Έκτακτα μέτρα στο πλαίσιο του κανονισμού (ΕΕ) αριθ 1031/2014 και 1371/2014,ορίζοντας μέγιστο όγκο απόσυρσης για όλα τα προϊόντα από τις 15 Μαΐου και έως το τέλος του ρωσικού εμπάργκο.

- Αύξηση των μέγιστων όγκων απόσυρσης για τα νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα , λαμβάνοντας υπόψη το κόστος παραγωγής τους .

Τα μέτρα αυτά ήδη έχουν ζητήσει η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, τόσο από τους υπουργούς Γεωργίας των τριών χωρών αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία