BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Εξαιρέσεις στο εμπάργκο προτείνει ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ

Η Ρωσία μπορεί να εξαιρέσει διάφορα είδη, προς το συμφέρον της Ουγγαρίας και της Ελλάδας, λέει ο Alexei Ulyukayev.

Σκόνταψε στην πρωιμότητα των Ισπανών το ροδάκινο

2
0

Να εξαιρέσει ορισμένα είδη από το εμπάργκο τροφίμων εις βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέρ της Ελλάδας και της Ουγγαρίας, τα δύο κράτη-μέλη της ΕΕ τα οποία η Μόσχα «καλλιεργεί» ως συμμάχους, μεταδίδει το Dow Jones Newswires, δήλωσε την Τετάρτη 22 Απριλίου, ο υπουργός των Οικονομικών της Ρωσίας, ότι έχει προτείνει  η κυβέρνησή του.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, ο Ρώσος υπουργός Alexei Ulyukayev δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να εξαιρέσει από τη λίστα διάφορα είδη τα οποία είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας και της Ελλάδας, των οποίων οι ηγέτες έχουν ασκήσει κριτική στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα νωρίτερα αυτό μήνα σε μία σπάνια επίσημη επίσκεψη από Ευρωπαίο ηγέτη μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία πέρυσι, υπενθυμίζει το Dow Jones Newswires που σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει πληγεί σκληρά από το εμπάργκο τροφίμων. Ο κ. Putin επισκέφθηκε τη Βουδαπέστη τον Φεβρουάριο.

Η Ρωσία επέβαλε εμπάργκο στην εισαγωγή τροφίμων σε χώρες που προχώρησαν σε κυρώσεις κατά της Μόσχας. Ωστόσο αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες να αναζητούν τρόπους να παρακάμψουν αυτό το εμπάργκο για τις ευνοημένες χώρες. Ο κ. Ulyukayev δήλωσε ότι η πρόταση που υποβλήθηκε στην κυβέρνηση δεν θα παραβιάζει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου καθώς θα εξαιρεί συγκεκριμένα προϊόντα. Το πρώτο είδος που αναμένεται να εξαιρεθεί από το εμπάργκο θα μπορούσαν να είναι τα ροδάκινα, οι φράουλες, τα μανταρίνια, τα νεκταρίνια και τα κεράσια, είπε.

Η Ρωσία, καταλήγει το δημοσίευμα, προσπαθεί να διευρύνει τις ρωγμές στο μέτωπο της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία με τη χρήση της οικονομικής ισχύς της Μόσχας και την προσπάθεια να εκμεταλλευθεί τις εσωτερικούς διχασμούς της ΕΕ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία