BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Σε τρία στάδια ο έλεγχος για εξαγωγές στη Ρωσία

Πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ της κτηνιατρικής και της φυτοϋγειονομικής υπηρεσίας της Ελλάδας με τις αντίστοιχες της Rosselkhoznadzor αποφασίστηκε σε αυτή την ενδιάμεση φάση να υπογραφούν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τα δύο ρωσικά κλιμάκια υπό τον επικεφαλής τους Αλεξέι Αλέενκο, με την ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, το πρωί της Πέμπτης 30 Απριλίου.

Σε τρία στάδια ο έλεγχος για εξαγωγές στη Ρωσία

1
0

Στη συνάντηση έγινε η προκαταρτική αποτίμηση από τους διενεργηθέντες ελέγχους, πριν πετάξουν οι ελεγκτές για τη Μόσχα.

Ακόμη ορίστηκε ότι το σύστημα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας των προϊόντων εφεξής θα αποτελείται από τρία υποχρεωτικά επίπεδα. Στο πρώτο είναι οι ίδιες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες συνειδητά και διαρκώς θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις που θέτει η ρωσική νομοθεσία (σ. σ. θα γίνονται έλεγχοι των εγκαταστάσεων και των φορτίων τακτικά). Στο δεύτερο θα είναι οι προέλεγχοι και οι έλεγχοι από τον ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης A-Cert και στο τρίτο βρίσκονται οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας με τους ελέγχους που πρέπει να διενεργούν εκ του ρόλου τους και να είναι συμβατοί με ό,τι ζητά η ρωσική πλευρά.

Καθαρή εικόνα, πάντως, για το ποιες από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις θα πάρουν πράσινο φως για να εγγραφούν στα Μητρώα του Rosselkhoznadzor σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει. Το τι πραγματικά θα γίνει αναμένεται να το γνωρίζουμε στις επόμενες 3-4 εβδομάδες, υπό τον όρο ότι θα υπογραφούν τα πρωτόκολλα που συμφωνήθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία στην επόμενη φάση.

 

Όλες οι λεπτομέρειες με αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Μαΐου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία