BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στο «1ο Athens Food Festival»

Για όλα τα προϊόντα που παράγονται στο τόπο μας, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και τα οφέλη που αυτά προσφέρουν στην υγεία μας, ενημερώθηκαν οι επισκέπτες του πρώτου «Αthens Food Festival» που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 8-10 Μαΐου.

Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στο «1ο Athens Food Festival»

0
0
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), η συμμετοχή του κόσμου «ξεπέρασε κάθε προσδοκία», ενώ οι νέοι αγρότες «έδωσαν δυναμικό παρόν φέρνοντας τα προϊόντας τους κοντά στους καταναλωτές

Για τρεις μέρες περισσότεροι από 200 μικροί παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας παρουσίασαν 500 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και μετέφεραν σε όλους το μήνυμα ότι οι νέοι αγρότες αποτελούν την ελπίδα για τον ποιοτικό πρωτογενή τομέα της χώρας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν για 6η συνεχή χρονιά οι παράλληλες εκθέσεις «Agroquality Festival» και «Ελιά και Ελαιόλαδο», όπου προέκυψαν πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ διοργάνωσε ημερίδα για την πρωτογενή παραγωγή. Στην ομιλία του ο  πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α Θεόδωρος Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον των νέων αγροτών και στις προκλήσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.  Τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι νέοι αγρότες- παραγωγοί είναι το μέλλον και η ελπίδα για την ελληνική γεωργία και η συμμετοχή τους στον πρωτογενή τομέα συμβάλει καθοριστικά στο ζωντάνεμα της υπαίθρου. Ωστόσο κατέστησε σαφές ότι πρέπει να προωθηθούν αναπτυξιακές δράσεις για την ελληνική γεωργία, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά και εστιάζοντας στην ποιότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και κυρίως τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Από την πλευρά του ο Ταξιάρχης Ιωάννης Σαραντόπουλος, διαχειριστής του Δικτύου Εταίρων Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Πολιτισμός και Ευημερία, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δικτύου με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών επισημαίνοντας ότι μέσω της κοινής δράσης μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη, η προβολή και η προώθηση των τοπικών προϊόντων της χώρας

Στις προοπτικές εξαγωγών ελληνικού ελαιολάδου επικεντρώθηκε στην ομιλία του ο Γεωπόνος- εδαφολόγος Κωνσταντίνος Ρουκάς, ο οποίος επεσήμανε ότι παρά τις συμμετοχή μας σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου δεν καταφέρνουμε να πάρουμε βραβεία όπως  η Ιταλία και η Ισπανία και για το γεγονός αυτό φταίνε οι λάθος χειρισμοί στην συλλογή ελαιοκάρπου, αλλά και έλλειψη έξυπνων συσκευασιών τυποποίησης και προώθηση των προϊόντων.

Ο Ιωάννης Βαρελάς, εκπρόσωπος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αττικής μίλησε για τις δυνατότητες ανάπτυξης άμεσης σχέσης μεταξύ παραγωγού- καταναλωτή.   Όπως ανέφερε  η ενδυνάμωση της σχέσης παραγωγού- καταναλωτή και η αναζήτηση εναλλακτικών σχέσεων ανάμεσα τους είναι επιβεβλημένη. Η απευθείας διάθεση της τροφής από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, είτε μέσω των αγορών των αγροτών, των πωλήσεων από το αγρόκτημα, τα καταστήματα παραγωγών, της διανομής στα σπίτια των καταναλωτών και τον αγροτουρισμό αποτελεί τη μοναδική λύση για την ενίσχυση της σχέσης αυτής.

Με αφορμή την επιτυχημένη διεξαγωγή των εργασιών του φεστιβάλ ο πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. καλεί όλους τους νέους παραγωγούς να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε όλοι μαζί να βγάλουν στην επιφάνεια την δουλειά που κάνουν και τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν σεβόμενοι την υγεία των καταναλωτών και την προστασία του περιβάλλοντος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία